Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА УЧАСНИКІВ АКЦІЇ ПРОТЕСТУ В МІНСЬКУ
Перед цим правоохоронці закликали всіх розійтися по домівках. Вони заявили протестувальникам, що кожного, хто цієї ж хвилини не піде з головного майдану країни, затримають. Потім близько сотні омонівців оточили демонстрантів на Жовтневій площі, де на той момент було приблизно чотириста осіб. Опозиціонерів силою вивели з площі та вивезли на підігнаних до площі автобусах і вантажівках. Очевидці кажуть, що сутичок між мітингувальниками та правоохоронцями не було. На все знадобилося всього 20 хвилин. Потім міліція розібрала наметове містечко.

Один з лідерів білоруської опозиції Олександр Мілінкевич заявив, що домагатиметься звільнення затриманих, а інший, Олександр Козулін, розцінює розгін мітингу як «безсилля влади». Серед затриманих є громадяни України та Литви. Лідери опозиції прибули до приймальника-розподільника, куди забрали учасників мітингу. Серед затриманих начебто є й син Мілінкевича та двоє племінників Козуліна. Тепер Мілінкевич хоче заснувати новий рух. Варіанти його назви — «За свободу» або «За свободу, правду та справедливість». Теперішньої демократичної коаліції, до якої належать понад двісті партій та громадських організацій, замало, вважає він, оскільки дедалі більше людей хоче приєднатися до опозиції. На думку екс-кандидата, далі не можна діяти тільки вуличними акціями чи тільки інформаційними, слід використовувати всі можливі засоби. Для того є хороші передумови — на волю вийшов лідер Білоруського народного фронту, довірена особа кандидата в президенти Олександра Мілінкевича, Вінцук Вячорка. Його ув'язнили на п'ятнадцять діб «за хуліганство». Утім, прибічники Вячорки вважають, що справжньою «провиною» лідера БНФ стала активна участь в організації мітингу опозиції.
Розігнані ж владою демонстранти обіцяють повернутись на площу 25 березня й надалі відмовляються визнавати офіційні результати виборів. Опозиція все одно не збирається зрікатися наміру провести сьогодні велелюдний мітинг, бо це день створення Білоруської народної республіки. Арешти опозиціонерів тривають. На п'ятнадцять діб затримано координатора вітебського штабу Мілінкевича Олексія Гаврутикова. До спецрозподільника потрапили й двоє білоруських журналістів.
Україна визнала вибори в Білорусі недійсними. Наша держава приєдналася до відповідної Декларації ЄС. Євросоюз узяв до уваги попередні висновки спостерігачів ОБСЄ про те, що вибори не відповідають демократичним стандартам.
Нагадаємо, що ЦВК Білорусі офіційно оголосила про обрання Олександра Лукашенка президентом на третій термін. За чинного главу держави проголосувало 83% виборців. Його опоненти, кандидати від опозиції Олександр Мілінкевич й Олександр Козулін набрали відповідно 6,1 і 2,2% голосів виборців. Лідер Ліберально-демократичної партії Сергій Гайдукевич отримав 3,5% голосів. Явка виборців становила — 6 мільйонів 630 тисяч 659 осіб, або 92,9%.
також у паперовій версії читайте:
  • У ФРАНЦІЇ ЗААРЕШТОВАНО СТУДЕНТІВ
  • «ПТАШИНИЙ ГРИП» УЖЕ В СЕКТОРІ ГАЗИ
  • ПОПРАВКУ ДЖЕКСОНА-ВЕНІКА СКАСОВАНО
  • РОЗПОЧАВСЯ ВЕСНЯНИЙ САМІТ ЄВРОСОЮЗУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».