Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МЗС УКРАЇНИ ВРУЧИЛО НОТУ БІЛОРУСЬКОМУ ДИПЛОМАТОВІ
Міністерство закордонних справ України вручило ноту представникові посольства Республіки Білорусь в Україні, повідомили Укрінформу у прес-службі МЗС.

У ноті висловлюється глибока стурбованість української сторони щодо затримання 21 березня 2006 року в Мінську білоруськими правоохоронними органами громадянина України, а також занепокоєність фактом недопущення 22 березня на територію Білорусі 16 громадян України у пункті пропуску «Піща-Олтуш» і 37 громадян — у пункті пропуску «Удрицьк-Горинь».
Як зазначає МЗС, «ці інциденти порушують у першому випадку — гарантовані міжнародно-правовими зобов'язаннями Республіки Білорусь та загальновизнаними міжнародно-правовими документами права громадянина України, а в другому — право на вільне пересування відповідно до положень Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про безвізовий в'їзд громадян України в Республіку Білорусь і громадян Республіки Білорусь в Україну від 17 грудня 1992 року».
МЗС наголошує, що безпідставні затримання громадян України у Білорусі й недопуск їх на її територію набувають останнім часом системного характеру.
Зовнішньополітичне відомство України закликає білоруську сторону діяти у рамках взятих нею міжнародно-правових зобов'язань, надати вичерпну інформацію про згадані інциденти та вжити необхідних заходів для їх недопущення у майбутньому.

ЩО ЧУТИ ПРО «ПТАШИНИЙ ГРИП»?
Фахівці Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики спільно з ученими розробляють єдину програму з боротьби та профілактики «пташиного грипу».

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з питань АПК Юрій Мельник на зустрічі з журналістами. Він зазначив, що єдина програма передбачає фінансування з боку міжнародних фінансових донорів.
Близько 50 мільйонів гривень — це мінімальна заявка Міністерства охорони здоров'я щодо забезпечення лабораторним устаткуванням. Крім того, близько 25 мільйонів — додатково необхідне фінансування ветслужби.
Нині в Україні «пташиного грипу» немає, повідомив Юрій Мельник. За його словами, повністю ліквідовано пошесть і знято карантин у пунктах, де раніше було зареєстроване це захворювання. «Нових вогнищ «пташиного грипу» в країні наразі немає»,— наголосив посадовець.
Голова Державного департаменту ветеринарної медицини Іван Бісюк зазначив, що на сьогодні в Україні проводяться лабораторні випробування вакцин, завезених з Китаю, Нідерландів та інших країн, проте ці дослідження триватимуть ще мінімум 60 днів, після чого фахівці ухвалять рішення. Голова департаменту сказав, що Україна також працює над створенням вакцини, зокрема таку роботу проводять вчені харківського інституту.
Як повідомив Юрій Мельник, із бюджету для компенсації населенню за вилучену птицю виплатили 1,5 мільйона гривень. Голова Ради директорів Асоціації «Союз птахівників України» Олександр Бакуменко розповів, що бізнес-структури витратили понад 45 мільйонів гривень на захист підприємств і посилення ветеринарного контролю. Він зауважив, що цьогоріч компанії не змінили бізнес-прогноз із виробництва, планується збільшити виробництво м'яса птиці на 150 тисяч тонн, а яєць — на 0,5 мільярда штук.
також у паперовій версії читайте:
  • ОБСТРІЛЯНО КВАРТИРУ КАНДИДАТА НА ПОСАДУ МЕРА КОВЕЛЯ
  • КОРДОН ІЗ ПРИДНІСТРОВ'ЯМ: СИТУАЦІЯ «СТАБІЛЬНО ВАЖКА»
  • СЕВАСТОПОЛЬ: ЗАВЕЗЕНО $25 МІЛЬЙОНІВ ДЛЯ ПІДКУПУ ВИБОРЦІВ?
  • КАБМІН «ВОЮЄ» З ФОНДОМ ДЕРЖМАЙНА?
  • ГОЙДАЛКА «ЗИМА — ВЕСНА»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».