Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НА ФРЕСЦІ ЗНАЙДЕНО ПІДПИС МІКЕЛАНДЖЕЛО

Місцеві жителі вважають, що саме в Марч'яллі Мікеланджело переховувався після того, як його покровителів, родину Медічі, 1494 року спіткала криза (точно де перебував художник у той період — невідомо). Більше того, в XVII– XVIII століттях деякі вчені згадували фреску з церкви Святої Марії в списку робіт славнозвісного художника. Проте донині не проводилось жодної мистецтвознавчої експертизи на підтвердження або спростування цього твердження.
На думку фахівців, літери М, B і F, виявлені за вівтарем, цілковито ідентичні підпису Мікеланджело під розп'яттям у церкві Святого Духа у Флоренції. М і В у цьому підпису відповідають ініціалам автора, а F — латинському дієслову fecit (зробив). Саме так підписували свої роботи більшість флорентійських художників.


ТЕСТ: ВИЗНАЧАЄМО ХАРАКТЕР ЗА УЛЮБЛЕНИМ КОЛЬОРОМ
Характер — на екрані телевізора або монітора.
Швейцарський психолог М. Люшер стверджує, що характер людини можна визначити по тому, як вона налаштовує телевізор або монітор.
Якщо на екрані переважає червоний колір,— це означає, що людина довірлива, але надто агресивна.
Коли людина віддає перевагу жовтому відтінку, вона вселяє довіру, але за її постійною усмішкою може ховатися сильне внутрішнє напруження.
Перевага темно-синього кольору говорить про те, що людина боязка, але небезпечна через непередбачуваність своїх вчинків.
Людина, якій більше подобається світло-синій екран, ніколи не сперечається, вона лінькувата й непомірна у їжі.
Характер — у кольорі вбрання та інтер’єру.
Якщо ви хочете знати, що на серці близької людини, спитайте, який колір їй подобається.
Чорний. Перевагу йому віддають екстравагантні натури. Така людина живе в якомусь своєму не зовсім реальному світі. Її любовні історії складні, недостатність витримки не дозволяє знайти те кохання, до якого вона прагне.
Своєю поведінкою така людина протестує проти прийнятого порядку. Її не можна назвати замкнутою, але щирі стосунки з людьми не виходять.
Синій. Перевага цього кольору вказує на надто чутливу, вразливу натуру, на інтелігентність та жіночість характеру, що може бути притаманне також і чоловікам. Така людина перебуває в оточенні безлічі друзів, знайомих і легко потрапляє під чужий вплив.
У коханні вона надійна та вірна. Щоправда, часто переймається питанням недосконалості відносин. Свої ж проблеми в коханні вона вміє компенсувати інтелектом й дотепністю.
Зелений. Пристрасть до цього кольору вказує на багатогранність натури. Тверезий реалізм, прагнення до самовдосконалення... і водночас занепокоєння, пошук нездійсненного. Здається вона міцно стоїть на землі, активна, рішуча, надійна.
Однак від оточуючих приховано інший бік її особистості — емоційність та невпевненість. Ця людина віддана своїм почуттям, але надто сувора.
Жовтий. Той, кому подобається цей колір, прагне до успіху, влади. Така людина ставить перед собою конкретну мету. В товаристві викликає захоплення.
У коханні не надто надійна, її настрій змінюється від ентузіазму — до внутрішньої незадоволеності. З партнером прагне першості, останнє слово намагається залишати за собою. Вправно маніпулюючи партнером, домагається виконання усіх своїх бажань.
Червоний. Цей колір означає пристрасть, рішучість, готовність йти на все задля досягнення мети.
Шанувальник червоного кольору — «завойовник» у всьому, і в коханні теж. Щоправда, йому буває нелегко опиратися обставинам чи партнерові.
Така людина — надійний друг, але її щиросердність іноді викликає проблеми у взаєминах. Часто буває надто агресивною, про що потім шкодує.
Особливості характеру виявляються і в тому, які кольори людині не подобаються.
Чорний колір не подобається людині, у якої не досить уяви й творчого підходу. Надлишкова розсудливість, невміння абстрагуватися від дійсності, незважаючи на рішучість, часто заважає їй знайти вихід із неприємних ситуацій.
Синій колір не подобається тому, хто не вірить у людей, в кохання. Цій людині не властива вірність, вона не довіряє навіть собі.
Зелений колір не подобається мрійникам, котрі намагаються втекти від дійсності. Причина їхніх розчарувань зумовлена відривом від реальності. Вони надто довірливі, що їм дорого коштує.
Жовтий колір не подобається людині, яка не вміє наполягати на своєму, не сильна у спокусі, звабленні. І в коханні, й в інших стосунках вона буває на других ролях. Інколи вона влаштовує «бунт», намагаючись потрапити в центр уваги, але їй нечасто це вдається.
Червоний колір не подобається тому, у кого відсутня сила й пристрасність. Побоювання виявляти свою сексуальність — причина багатьох проблем.

Підготувала Наталія БОЙКО,
психолог

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».