Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БІЛОРУСЬ: ЧИ СТАНЕ ЖОВТНЕВА ПЛОЩА БЕРЕЗНЕВОЮ?
На Жовтневій площі в Мінську триває акція протесту. Тут перебуває близько півтисячі осіб. Наметове містечко розрослось до 30 наметів. Підтримати протестувальників прийшли кілька священиків, які відправили службу Божу.

Тим часом спільний кандидат від опозиції Олександр Мілінкевич говорить, що спілкувався з представниками влади, й відповідь була однозначною: «Влада Білорусі не піде на будь-які переговори з опозиційним кандидатом, не піде на поступки народу, що вийшов на площу. Тому мітинг вважається несанкціонованим». Проте політик стверджує, що в нього ще є надії на переговори. Він каже, що опозиція має свій план, якого він поки що не розкриватиме. Велику надію протестувальники покладають і на послів європейських держав, які також були на площі — вони мають донести до своїх урядів правду про події, що відбуваються, і позиція країн ЄС має бути жорсткою.
До речі, МЗС Білорусі запрошує на «роз'яснювальну розмову» послів країн ЄС, які були присутні на мітингу. Посол Великої Британії Брайан Беннет вже відповів, що вони не втручалися у внутрішні справи Білорусі. Їхня мета — підтримати демократичний процес.
Олександр Мілінкевич заявляє про те, що захоплення урядових приміщень опозицією не буде, ця акція «єднання народу, коли білоруси мають себе показати». Він пропонує ще одному кандидатові в президенти, Олександру Козуліну, створити коаліцію, аби разом перемогти владу. Проте головні опозиціонери не можуть дійти згоди, чи треба продовжувати акцію протесту в центрі Мінська. Козулін пропонує згорнути її, а Мілінкевичу та Лукашенку — утворити «уряд народної довіри». Мілінкевич натомість вважає: з огляду на те, що протести розпочалися стихійно, було б аморально ухвалювати рішення припинити маніфестацію, не спитавши в її учасників.
За останні чотири доби, які минули з часу встановлення опозиційних наметів, міліція затримала понад сотню протестувальників. Днями тих, хто намагався принести їм гарячу їжу, арештовували ще на підступах до Жовтневої площі. Тепер їх судять.
25-го березня в країні відзначатимуть День незалежності. Тоді ж опозиція планує провести велику акцію протесту за участі десятків тисяч осіб. Проте вже ходять чутки, що міліція цього не допустить. На користь силового варіанту розвитку подій свідчать броньовані автобуси з омоном, які стоять на прилеглих до площі вулицях.
також у паперовій версії читайте:
  • КВАСЬНЄВСЬКОГО ЗВИНУВАЧУЮТЬ У ШАХРАЙСТВІ
  • ФРАНЦІЯ: ПРОТЕСТИ ТРИВАЮТЬ
  • СТАТУС КОСОВА НЕ ВИЗНАЧЕНО
  • ЕТА ЗАЯВИЛА ПРО ПЕРЕМИР'Я
  • ПРИДУШЕНО БУНТ У В'ЯЗНИЦІ В БРАЗИЛІЇ
  • КНДР ГОТОВА ПЕРШОЮ АТАКУВАТИ США

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».