Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ОФІЦІЙНИЙ ВЕРДИКТ: ҐОНҐАДЗЕ ВБИЛИ «ЦІЛКОМ ТАЄМНО»
Державна експертиза з'ясувала, що матеріали справи про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе належать до документів, які підпадають під гриф «цілком таємно».

Про це 22 березня під час чергового судового засідання поінформувала учасників процесу голова Колегії суддів Палати з кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва Ірина Григор’єва, пославшись на відповідний документ, який надійшов до суду.
Вона також зазначила, що сам висновок держексперта також має гриф секретності, через що він не може бути зачитаний в суді.
Під час судового засідання було встановлено, що відповідний допуск першої категорії до секретних документів мають лише адвокати підсудних, представники прокуратури, колегія суддів, народні засідателі, конвой. Таким чином, захисники потерпілих Лесі та Мирослави Ґонґадзе мають оформити цей допуск для того, щоб брати участь у подальших судових засіданнях. У засіданні оголошено перерву на невизначений час, передає Укрінформ.
Адвокат Лесі Ґонґадзе Андрій Федур звертатиметься до Президента України, аби перевірити обґрунтованість рішення експерта про те, що матеріали справи про вбивство журналіста підпадають під гриф «цілком таємно». Про це він повідомив журналістам. На думку правника, «такі суспільно важливі речі мають бути розсекреченими».

«ПОРА»: «ВЛАДА КИЄВА ЗМУШУЄ МІЛІЦІЮ ПРАЦЮВАТИ НА ВИБОРИ»
Київська міліція заявляє, що правоохоронець вистрілив у активіста «Пори», коли намагався його наздогнати.
Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив керівник Центру громадських зв’язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук. Він наголосив, що міліція зараз розслідує цей інцидент, і він може надати лише попередню версію.

На запитання журналістів, навіщо міліціонер вирішив використати табельну зброю, правоохоронець відповів: «Міліціонер знаходився у темному подвір’ї й постріл міг бути зроблений лише у разі, якщо він відчув певну загрозу».
Як ми повідомляли вчора, співробітник МВС Олександр Шумейко важко поранив із табельної вогнепальної зброї сімнадцятирічного активіста громадянської партії «Пора», студента Національного аграрного університету Олександра Глобенка.
За версію «Пори», причиною переслідування юнака стало лише те, що він із напарником розклеював листівки «ПОРА за Кличка!». Правоохоронець вистрілив у спину хлопцеві, коли він лежав обличчям униз і не виявляв ніякого спротиву. (Володимир Поліщук, натомість, як попередню версію висуває: постріл було зроблено у груди).
Громадянська партія «Пора» звинувачує міську владу Києва в тиску на правоохоронні органи міста під час виборчої кампанії. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова політради «Пори» Владислав Каськів. «Влада Києва змушує міську міліцію працювати не на державу, а на виборчі інтереси»,— сказав він.
Учора громадянський блок «Пора-ПРП» пікетував Київську міську держадміністрацію та Головне управління МВС у Києві, вимагаючи справедливого і незалежного розслідування інциденту.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРАВООХОРОНЦІ НЕ ВВАЖАЮТЬ ВИБУХ У ХАРКОВІ ТЕРАКТОМ
  • У ЛЬВОВІ ЗНОВУ ВИКРАДЕНО ДАВНІ КНИГИ
  • КОЛИШНІ ОСТАРБАЙТЕРИ ОТРИМАЮТЬ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ?
  • МАТИМЕМО П'ЯТИЙ «ПАН'ЄВРОПЕЙСЬКИЙ КОРИДОР»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».