Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«КАРПАТИ» ЗНОВУ ПРОГРАЛИ
Напередодні відбулися два перші півфінальні поєдинки Кубка України з футболу. У Запоріжжі «Металург» зустрічався із маріупольським «Іллічівцем», однак значно більшу цікавість з боку вболівальників викликав поєдинок у Львові, де місцеві «Карпати» приймали київське «Динамо» і, звичайно ж, сподівались на ще одну сенсацію. Однак, як виявилось, не допомогли «Карпатам» ні 35 тисяч уболівальників, ні важке поле на стадіоні «Україна».

Перші хвилини гри обидві команди боролися за центр поля і виграли його київські динамівці. Біля воріт Рибки небезпечних моментів не було, як не було їх до 36-ї хвилини біля воріт господарів. На 36-й хвилині у штрафному «Карпат» пройшла триходівка: Марцваладзе–Несмачний–Мілевський, яка закінчилася передачею на Гусєва, котрий ударом в один дотик вивів «Динамо» вперед. Під ревіння трибун швидко відігратися «Карпатам» не вдалося, хоча наприкінці першого тайму гарматний постріл Іщенка зі штрафного у нижній кут воріт у стрибку на кутовий перевів Рибка.
У другому таймі тренер «Карпат» посилив напад, випустивши Фещука, але й це не допомогло. На 56-й хвилині одна з нечислених атак динамівців закінчилась другим голом у ворота господарів. Ротань подав кутовий, Марцваладзе відпасував на дальню штангу, де першим був Мілевський, який забив м'яч у кут воріт — 2:0. У час, що залишився, у львів'ян дальніми ударами запам'яталися Годвін і Фещук, але не більше. Тож фінальний свисток практично звів нанівець шанси «Карпат» на вихід до фіналу Кубка України.
Анатолій Дем'яненко, головний тренер «Динамо»:
— Я гадаю, що уболівальникам гра сподобалась. Поле було важким, але та самовіддача і бажання футболістів грати, має задовольнити глядачів. Коли є боротьба на полі — це завжди цікаво. Щось у нас виходило, щось — ні. Були шанси і в «Карпат», і в нас, але більше пощастило нам. Ми вивчали суперника і я гравцям сказав, що не даремно «Карпати» обіграли «Шахтар», «Чорноморець» та «Ворсклу» і не потрібно недооцінювати нашого опонента.
— Ви не вважаєте, що додатковим стимулом для «Динамо» був виступ почесного президента «Динамо» Петра Димінського, який натякав, що у цій грі вашій команді можуть допомогти судді?
— Нехай вони там що хочуть говорять. У кожного — свої проблеми, я футболістів давно на цю команду налаштовував.
Юрій Дячук-Ставицький, головний тренер «Карпат»:
— Я згодний з колегою. Гра була цікавою і обидві команди могли забити, але дався взнаки клас київського «Динамо». Маючи два моменти, вони забили два м'ячі. Наші нападники також мали шанс відзначитися, але не зуміли забити. Зрозуміло, що ми грали з однією з найкращих команд України і Європи, котра має гравців європейського класу. Претензій стосовно функціональної готовності своїх гравців у мене немає. Зіграли ми гідно, а те, що необов'язкові голи пропустили, то інше. Ми віддавалися грі, але є клас, який у більшості гравців «Динамо» вищий.
У другому півфінальному поєдинку запорізький «Металург» приймав маріупольський «Іллічівець». З перших хвилин стало зрозуміло, що гості й господарі зробили ставку на надійну гру в обороні. Обидва суперники намагались припускатися якомога менше помилок, а воротам опонента загрожувати лише за допомогою розіграшів стандартних положень і дальніх ударів. Однак у першому таймі досягти успіху нікому не судилось.
У перерві замість Цихмейструка на поле вийшов Пуканич, і саме Адріан організував гол у ворота «Металурга». Небезпечна контратака «Іллічівця» завершилась передачею на Конюшенка, і Андрій пробив у дальній кут воріт. «Металургу» потрібно було кілька хвилин, аби прийти до тями, а потім команда пішла на штурм воріт Шуховцева. На 62-й хвилині рахунок став 1:1. Відзначився Олександр Алієв, який скористався провалом у обороні гостей. Через десять хвилин зміг забити півзахисник господарів Руслан Любарський. У підсумку «Металург» переміг із рахунком 2:1.
Повторні поєдинки відбудуться 12 квітня.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • «ВОВКИ» ПОЛІДИРУВАЛИ. ТРОХИ
  • «ГОЛОВНЕ — ЗАДОВОЛЬНИТИ ЗАПИТИ СПОЖИВАЧА»
  • КИТАЙСЬКА СТІНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».