Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МОЛОДІЖНЕ ЖИТЛОВЕ КРЕДИТУВАННЯ — ПІД ЗАГРОЗОЮ
Програма молодіжного житлового кредитування — під загрозою зриву. Про це на прес-конференції на тему «Стан, проблеми і перспективи молодіжної політики в Україні» заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань молодіжної політики, фізкультури, спорту і туризму Катерина Самойлик.

За її словами, за останні десять років пільгові кредити на придбання власного житла отримали лише вісім тисяч молодих сімей, тоді як у черзі їх — сотні тисяч. На надання кредитів таким родинам потрібно виділити не менш як чотири мільярди гривень.
Як зазначив секретар парламентського Комітету з питань молодіжної політики, фізкультури, спорту і туризму Олег Петров, шість тисяч молодих сімей, що отримали під гарантії держави кредити в комерційних банках, незабаром можуть опинитися на вулиці. Винна у такому стані справ, вважає він, держава, що не сплачує банкам відсотки за цими кредитами майже чотири місяці. Нині сума заборгованості становить 60 мільйонів гривень.

РОСІЯ ВИЗНАЛА: МАЯКИ — УКРАЇНСЬКІ
Результати першого дня переговорів робочої групи з питань навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки мореплавства в Чорному і Азовському морях — позитивні, зазначив начальник державної установи «Держгідрографія» Міністерства транспорту та зв’язку України Сергій Симоненко, який очолює українську групу переговорників.

За його словами, основним результатом можна вважати те, що російська сторона визнає право власності України на всі об’єкти навігаційно-гідрографічного забезпечення. «Це, зокрема, визнав і голова російської сторони, головний штурман ВМФ Російської Федерації Сергій Козлов»,— наголосив український посадовець.
Водночас під час роботи виявились проблеми з деяких питань, додав він. «Потрібно визначити чіткий зміст поняття «спільне використання»,— сказав Сергій Симоненко. «Наприклад, склади і адміністративні будівлі можна спільно використовувати, а от маяки — ні»,— пояснив український експерт. Іншим проблемним питанням було нецільове використання росіянами деяких об’єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення, зауважив він. «У нас є свідчення використання об’єктів під приватні санаторії росіянами»,— пояснив пан Симоненко. «Проте, незважаючи на наявні проблеми, ми зараз можемо говорити і шукати консенсус»,— підсумував він.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • КРАЇНА СТАЄ «НА КОЛЕСА»
  • ПРАВА ДИТИНИ — МАЙБУТНЄ КРАЇНИ
  • ПОРТИ СТАНУТЬ ПРИВАТНИМИ?
  • «ЧИЯ ЗЕМЛЯ? КАЛИТЧИНА?..»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».