Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ЩАСЛИВИЙ ШЛЮБ ПРОДОВЖУЄ ЖИТТЯ
Сотні років люди прагнуть вирішити питання, як продовжити молодість і зберегти красу. Вчені постійно винаходять все нові й нові медикаментозні засоби, відчайдушні жінки «йдуть під ніж», лише б позбутися нових зморшок, а чоловіки активно займаються спортом, щоб аби не було небажаного жиру на животі, й ковтають піґулки, які сприяють росту волосся на голові.

Однак, як свідчать останні дослідження датських учених, для того щоб залишатися молодим і красивим, не обов'язково приймати купу вітамінів і таблеток, бігати до лікарів і спортклубів, передає Укрінформ із посиланням на Podrobnosti.ua.
Для цього треба своєчасно і вдало створити сім'ю — це запорука того, що житимете довго і щасливо. Лікарі зазначають, що при цьому бажано не зловживати алкоголем, цигарками і шкідливою їжею. Комбінація сімейного життя і певної мінімальної стриманості приведе до бажаної мети — помолодшати зовні аж до семи років і надасть змогу довше почуватися цілком здоровим.
Особливо помітно це позначається на жінках. Вдале заміжжя допомагає їм у середньому віці виглядати на два роки молодшою за тих, кому не так пощастило у пошуках чоловіка, або хто свідомо свого часу відмовився від шлюбу. У чоловіків середній показник «шлюбного омолодження» становить близько року. Звичайно, це може видатися не таким уже й значним, але у певному віці навіть рік стає реальною і цінною величиною. Позбавитися ще року чоловікові допоможе наявність у його родині дитини, а ось на жінок цей чинник практично не впливає.
Відзначили вчені також цілком природний факт, що чим вищий соціальний статус людини, тим молодше вона виглядає. Якщо при цьому родинне життя благополучне, то знову-таки з'являється додатковий шанс на те, що зморшки цяткуватимуть ваше обличчя значно пізніше, ніж це станеться з вашими менш удачливими побратимами.
Дослідження проводилося у формі порівняльного аналізу фотографій людей одного віку з різним способом життя і соціальним статусом, під час якого було проаналізовано близько 1,5 тисячі знімків. Вони довели висунуті вченими тези. А докладніше вивчення стилю життя людей, котрі стали об'єктами дослідження, дало змогу виокремити основні чинники, які омолоджують, і ті, що додають віку (старості). До їх числа потрапили:
щасливий шлюб —2 роки для жінок, —1 рік для чоловіків;
високий соціальний статус —4 роки для обох статей;
більше чотирьох дітей у родині —1 рік (тільки для жінок);
підтримка нормальної ваги —1 рік для обох статей;
випивка, хронічна астма, діабет, регулярне використання анальгетиків: +1 рік для обох статей;
депресія: +3,9 року для жінок, +2,4 для чоловіків;
надмірна прихильність до сонячних ван: +1,3 року (тільки для жінок);
куріння: +6 місяців для жінок, +1 рік для чоловіків.
Хочете жити довго і мати вигляд при цьому вічно молодий і чудовий? Тоді забудьте про приємні розваги у клубах і барах з друзями, про цигарки, випивку і випадковий секс та задумайтеся над створенням гармонійної родини.
також у паперовій версії читайте:
  • ШУКАЙТЕ МОЛОДІСТЬ... У ЯБЛУКАХ
  • НАГОДУЮТЬ І ЗІГРІЮТЬ ДУШУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».