Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БЕЗ ПРЕЗИДЕНТА КОНКУРСАНТА НА «ЄВРОБАЧЕННЯ» НЕ ВИСУНУТИ?
Група діячів культури і мистецтв України просить Віктора Ющенка взяти під особистий контроль проведення Національного відбіркового конкурсу «Євробачення-2006».

Звернення на прес-конференції оприлюднив заслужений діяч мистецтв України, ректор Інституту естрадного мистецтва Олександр Чуніхін. За його словами, ситуація, що склалась навколо відбіркового конкурсу, викликає стурбованість. Від участі у підготовці конкурсантів фактично усунуто найвідоміших в Україні спеціалістів, висунення кандидатів має кулуарний характер, участь широкого загалу глядачів є не більш як символом.
«Фактично рішення щодо учасника «Євробачення-2006» від України узурповане купкою людей, котрі вважають, що мають право особисто вирішувати долю України на конкурсі, ставлячи при цьому на перший план приватні інтереси»,— сказав пан Чуніхін. Він наголосив: конкурс такого рівня — одна з можливостей гідно представити нашу державу на міжнародному рівні. Олександр Чуніхін підкреслив, що «Національний відбірковий конкурс «Ти зірка» є змаганням молодих, маловідомих виконавців, що унеможливлює участь у «Євробаченні-2006» таких співаків, як Ані Лорак, «Океан Ельзи».
На його переконання, найголовніше, що під час проведення конкурсу створено систему маніпуляцій результатами. Зокрема, організаторами, які, за контрактом між НТКУ і учасниками, готують конкурсантів до виступів у відбірковому конкурсі, та членами журі, котрі, згідно з положенням, обираються НТКУ, є одні й ті самі особи. За однакової кількості балів, отриманих учасниками від журі й телеглядачів, вищу позицію посідає той, хто отримав більший бал від журі. Таким чином, глядачі, котрі платять власні кошти за підтримку учасників, фактично нічого не вирішують.
Звернення підписали народні артисти України Ігор Поклад та Олександр Злотник, поет Вадим Крищенко, голова Національної асоціації естрадних артистів Віктор Герасимов, сценарист Юрій Рогоза й продюсер проекту «Академія зірок» Ірина Сисоєва.

ІСТЕРІЮ НАВКОЛО ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ ОБ'ЄКТІВ ЧФ РФ «НАКРУЧУЮТЬ ОЛІГАРХИ»?
Голова Фонду державного майна України Валентина Семенюк закликає сторони не «накручувати істерію» навколо питання інвентаризації об'єктів Чорноморського флоту РФ. Про це вона заявила на прес-конференції у Севастополі.

Як сказала пані Семенюк, ФДМУ нині проводить інвентаризацію «і з Молдовою, і з Білоруссю, і з Грузією, це робота, яку треба зробити, тому що майнові відносини були не зовсім врегульовані, а фактично ніхто цим просто не займався».
На думку керівника ФДМУ, «істерію сьогодні навколо процесу створюють комерційні структури як у Російській Федерації, так і в Україні, які бояться показати, за що ж Україна розраховується. Кошти, котрі повинні йти в бюджет, йдуть на погашення боргу за отриманий газ 90-х років». Вона також додала, що «і наші олігархи, і російські, одні з яких брали газ, а інші давали, не бажають бачити прозорість у відносинах». Валентина Семенюк переконана, що ці сили прагнуть, аби відносини складалися тим шляхом, «який дав би прикрити ті боргові зобов'язання».
Голова ФДМУ наголосила, що «робота, яку проводить Фонд, не має жодного політичного забарвлення». На її думку, «часу для проведення інвентаризації знадобиться чимало». По-перше, це залежатиме від того, «чи швидко ми отримаємо відповідь від російської сторони щодо доступу на об'єкти». «Гадаю, ми могли б цю роботу провести максимум за п'ять місяців. Я вважаю, якщо тільки трішки зніметься політичне напруження, ми цю роботу зробимо»,— зазначила Валентина Семенюк.
також у паперовій версії читайте:
  • НАМ, НАРЕШТІ, ОБІЦЯЮТЬ ПОТЕПЛІННЯ
  • У КЕРЧІ ЕВАКУЮВАЛИ ЦЕНТРАЛЬНИЙ РИНОК
  • CВЯЩЕННОСЛУЖИТЕЛЬ — ЦЕ ПРОФЕСІЯ
  • ВОНИ І СПРАВДІ ГОРДІСТЬ УКРАЇНИ
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • Є ЛАУРЕАТИ ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ ПРЕМІЇ-2006

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».