Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДВЕРІ У АЛЬЯНС ВІДЧИНЕНО
Політика «відчинених дверей» стосовно України залишається для НАТО незмінною, при цьому, як і раніше, вона базується лише на конкретних досягненнях, а не на словах. Про це заявив у Брюсселі офіційний представник Альянсу в Бельгії, помічник Генерального секретаря НАТО Жан Фурне. Його інтерв'ю було оприлюднене в російських виданнях.

«Російська газета» з посиланням на пана Фурне зазначає, що Україна й Грузія не зможуть претендувати на членство в Північноатлантичному альянсі доти, доки не подолають внутрішньої кризи. «Як ви знаєте, наша політика базується на конкретних досягненнях. З Україною ми маємо інтенсифікований діалог, що розвивається дуже плідно. Ми також очікуємо на майбутні парламентські вибори, які мають підтвердити демократичні прагнення України. Узагалі, ми дуже тісно співпрацюємо, проте, можливо, і після голосувань для української республіки так нічого й не буде змінено в сфері приєднання до НАТО»,— цитує його газета.
Дехто з високопосадовців Альянсу відмовився коментувати його слова. «Я не можу тепер говорити від імені пана Фурне. Можливо, його неправильно процитували»,— зазначив один із представників НАТО. «Хочу ще раз наголосити, що наша політика відчинених дверей не базується на конкретних датах або календарному розкладі, вона ґрунтується тільки на конкретних досягненнях»,— наголосив посадовець.
Дата оприлюднення резонансної інформації збіглася в часі з виступом Генерального секретаря Організації Яапа де Хооп Схеффера в Оборонному коледжі НАТО в Римі. Звертаючись до слухачів цього вищого навчального закладу, Схеффер, зокрема, зазначив, що в рамках трансформації «Альянс підтвердить логіку політики «відкритих дверей» та продовжуватиме подавати країнам-аспірантам потужний сигнал стосовно необхідності подальших реформ».
також у паперовій версії читайте:
  • ЗНАЙДЕНО ТІЛА УКРАЇНСЬКИХ СПЕЛЕОЛОГІВ В АБХАЗІЇ
  • ПОЛІТИЧНИЙ СКАНДАЛ У КАЗАХСТАНІ
  • НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН НА ФІЛІППІНАХ
  • ІРАК НА МЕЖІ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ВІЙНИ?
  • ТРАГЕДІЯ В МОСКВІ: ПОДРОБИЦІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».