Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РІЗНІ СМАКИ «СОЛОДКОГО» ПИТАННЯ
Українська бурякоцукрова галузь має значні перспективи розвитку. На цьому наголосив віце-президент УААН, директор Інституту цукрових буряків Микола Роїк під час Міжнародної конференції «Зміни в ЄС та на світовому ринку цукру — нові перспективи для України», яка відбулась у Києві.

Із урахуванням ґрунтово-кліматичних умов оптимальні площі посівів цукрових буряків (переважно у центральному регіоні України) сягають 850 тисяч гектарів. За словами пана Роїка, тут можна досягти середньої врожайності культури до 650 і більше центнерів з гектара. Майже такий самий рівень можна забезпечити і на зрошуваних землях. Передові вітчизняні господарства вийшли на рівень у 500 центнерів цукрових буряків із гектара.
Віце-президент УААН наголосив на необхідності залучення інвестицій у бурякоцукрове виробництво, у тому числі у селекцію й насінництво.
Уряд розробляє стратегію реформування цукрової галузі. Інвестиційна активність — із залученням як вітчизняного, так і зарубіжного капіталу — дасть змогу розпочати процес модернізації цукрової промисловості країни. Про наміри інвестувати в українське бурякоцукрове виробництво під час конференції заявили представники європейських і російських компаній.
Тим часом українські експерти не бачать об'єктивних передумов для зниження ціни на цукор. Вона залишиться відносно високою, сказав директор інформаційно-аналітичної компанії «ПроАгро» Микола Верницький.
Такий прогноз авторитетний аналітик пояснює тим, що внутрішнє виробництво цукру не покриває споживання, що зумовлює необхідність імпортувати продукт. А через цінову кон'юнктуру, що склалась на світовому ринку,— вже за вищими цінами.

ЯКІ Ж ВИБОРИ БЕЗ «СВІЖОГО» КРИМІНАЛУ
Із листопада минулого року МВС порушило 28 кримінальних справ, пов'язаних із проведенням парламентських виборів. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту громадської безпеки Юрій Сіденко. Він зазначив, що за порушеними кримінальними справами проводяться слідчі дії. В одинадцяти випадках зловмисники притягнуті до адміністративної відповідальності.

За словами Сіденка, наразі міліція зареєструвала 77 випадків хуліганства, 39 крадіжок і пограбувань, 13 фактів виявлення незаконних агітматеріалів і п'ять дорожньо-транспортних пригод, пов'язаних із виборчою кампанією. Крім того, зареєстровано 11 подій, пов'язаних з роботою виборчих комісій, зокрема, крадіжки документації, оргтехніки, пошкодження приміщень тощо.
Від початку агітаційної кампанії зареєстровано 18 випадків нападів на агітаційні намети і перешкоджання проведенню виборчої агітації. Від цих порушень потерпіли агітатори «Нашої України», БЮТу, Комуністичної партії й Партії регіонів, а більшість нападів на агітаторів зареєстровано в Донецькій, Харківській областях і Криму, повідомив Юрій Сіденко.
Водночас він не підтвердив інформацію першого заступника керівника виборчої кампанії НСНУ Миколи Катеринчука про те, що на Донеччині мають місце умисні акції проти «Нашої України». «Я не можу констатувати, що проти НУ — це спланована акція»,— сказав правоохоронець, підтвердивши однак, що агітатори цього блоку справді найбільше потерпіли від хуліганів саме в Донецькій області.
також у паперовій версії читайте:
  • ВОЛОДИМИР ЛИТВИН «НАЇХАВ» НА ЗАЛІЗНИЦЮ
  • ОСТАННІЙ ПОДИХ ЗИМИ?
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • КОЛОДЯЖНЕ СВЯТКУЄ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ
  • ПІСКУН ВИРІШИВ «ПОБЕРЕГТИСЯ». ЗА КОРДОНОМ
  • ЛЕГКОВАЖНІ ПЛАВАЮТЬ НА КРИЖИНАХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».