Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЦУКОР БІЛЬШЕ «НЕ ВИБУХАТИМЕ»?
Міністр агрополітики України Олександр Баранівський запевняє у стабілізації цін на внутрішньому ринку цукру найближчим часом. Про це він заявив під час проведення Дня уряду у Верховній Раді, де, зокрема, розглядалась і робота Кабміну з реалізації законодавства в агропромисловому секторі, а також стан підготовки до весняно-польових робіт.

Як зазначив посадовець, передає кореспондент Укрінформу, ажіотажний попит і підвищення цін упродовж останніх двох тижнів на цукор, як і влітку 2005 року, були спровоковані великими операторами цього ринку. Ким саме, міністр журналістам назвати відмовився, лише зазначив, що «вони — загальновідомі».
Баранівський наголосив: нині немає вагомих причин для підвищення ціни на цукор. Ураховуючи «ціновий вибух» в Україні, Мінагрополітики спільно з Міністерством економіки створили робочу групу з аналізу стану справ, поінформував міністр. За його словами, ситуацію щодо зростання вартості цього продукту було обговорено на нараді за участю міністрів агрополітики та економіки, а також керівництва Асоціації «Укрцукор» і представників цукрового бізнесу. Досягнуто спільної згоди в тому, що оптова ціна «солодкого піску» українського виробництва не має перевищувати 3800 гривень за тонну. Аби не допустити раптового коливання цін, вважає Баранівський, потрібно терміново запровадити ліцензування оптової торгівлі цукром і його експорту. Міністр вважає за доцільне реалізувати спільно з іншими органами виконавчої влади низку невідкладних заходів, аби посилити захист внутрішнього ринку від неконтрольованого експорту. Слід виробити шляхи сприяння сільгосптоваровиробникам, у яких зосереджено понад 600 тисяч тонн цієї продукції, реалізувати її.
Міністр агрополітики прогнозує, що виробництво цукру врожаю-2006 в Україні має збільшитись. Вперше за роки незалежності України сільгосптоваровиробники заявили про суттєве розширення площ посівів цукрових буряків, повідомив він.

ВИСОКІ ТЕХНОЛОГІЇ — НАПРЯМ ІНТЕГРАЦІЇ У ЄС
Новою датою першого в цьому році запуску супутника міжнародною компанією «Морський старт» визначено 15 лютого. Ракета «Зеніт-3СЛ» має стартувати з розташованої на екваторі в Тихому океані плавучої пускової платформи «Одіссей» о 15:35 за місцевим часом (16 лютого — о 01:35 за київським).

Українсько-російська ракета «Зеніт-3СЛ» повинна вивести на орбіту американський супутник зв'язку «ЕкоСтар-10». Його запуск двічі переносили. Спочатку його було призначено на 8 лютого, потім перенесено на 12 і знову відкладено через технічні проблеми. За оцінками фахівців «Морського старту», нині ракета і супутник перебувають у нормальному робочому стані.
До речі, Національне космічне агентство України візьме участь у спільному конкурсі INTAS-CNES-НКАУ в сфері космічних технологій, який буде оголошено 1 березня. Фінансування дослідницьких проектів становитиме до 1,2 мільйона євро, що нададуть НКАУ та його партнери: Генеральна асамблея INTAS — незалежної асоціації, яку сформовано Європейським Співтовариством, та французьке космічне агентство (CNES).
Конкурсні дослідницькі проекти мають стосуватися розроблення базових і прикладних науково-дослідних технологій, але виключати розробку комерційних продуктів.
Співпраця з європейськими партнерами у сфері високих технологій є одним із основних напрямів інтеграції України в ЄС.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ПРЕЗИДЕНТ: «У СПРАВІ ҐОНҐАДЗЕ НЕМАЄ ЧОГО ПРИХОВУВАТИ»
  • МЕДІА ПРОТИ КСЕНОФОБІЇ
  • УЧАСНИКІВ АНДИЖАНСЬКИХ ЗАВОРУШЕНЬ ЗАТРИМАНО У КРИМУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».