Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
АВТОРИ КАРИКАТУР НА ПРОРОКА ПЕРЕХОВУЮТЬСЯ
Протести мусульман через карикатури на пророка Мохаммеда не припиняються. Днями в Індонезії — найбільшій у світі ісламській країні, демонстранти влаштували акцію біля данського посольства. Програма традиційна — спалення прапора цієї країни та образливі вигуки.
А самі автори скандальних малюнків уже кілька днів переховуються — уряд Данії надав їм охорону. Данська газета, щоб виправити ситуацію, готова надрукувати карикатури на голокост.

Данці зв'язалися з іранськими колегами, які оголосили конкурс на цю тему, щоб з'ясувати межу свободи слова на Сході. Проте Тегеран, що перебуває в авангарді протестів, заявив, що не вестиме жодних переговорів із Заходом.
Тим часом «Юлландс-Постен» вдруге попросила вибачення в мусульманського світу за публікацію малюнків. Листа відповідного змісту арабською мовою отримала алжирська преса, пише французька газета «Ле Фігаро». Франкомовна газета міста Орана «Ла Тріб`юн» опублікувала текст цього звернення, датованого дев'ятим лютого 2006 року. У зверненні «Мусульманам усього світу» головний редактор «Юлландс-Постен» просить «вибачення за непорозуміння, породжені цією публікацією». «Дуже важливо уточнити, що ці карикатури абсолютно не мали на меті ані образити пророка, ані применшити його значущості, вони були запропоновані як преамбула до діалогу про свободу слова, якою ми пишаємося в нашій країні»,— йдеться в листі. «Тим часом ці малюнки демонстративно зачепили почуття мільйонів мусульман у всьому світі, саме з цієї причини ми просимо вибачення й шкодуємо про все те, що сталося»,— зазначено у зверненні.
Проте пристрасті не вщухають. Керівник радикального ісламістського угруповання «Талібан» мулла Дадулла вже пообіцяв 100 кілограмів золота за голову автора карикатур на пророка. Про це він телефоном повідомив представникам афганського інформаційного агентства «Afgan Islamic Press». Мулла також пообіцяв видати п'ять кілограмів золота за кожного вбитого данського, норвезького або німецького солдата.
також у паперовій версії читайте:
  • ТРИВАЄ ЗУСТРІЧ МІНІСТРІВ КРАЇН НАТО
  • ХАМАС ЗАПРОШЕНО ДО МОСКВИ
  • ШИЇТИ Й СУНІТИ: КРИВАВА ВОРОЖНЕЧА
  • 11 ВЕРЕСНЯ МОГЛО ПОВТОРИТИСЯ?
  • 72 ГОДИНИ ПІД ВОДОЮ
  • АВАРІЇ У ФРН: ЗАВІРЮХА ДАЄТЬСЯ ВЗНАКИ
  • РОСІЯ: БОЇ В СТАВРОПОЛЬСЬКОМУ КРАЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».