Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РЕВАЛЬВАЦІЯ ГРИВНІ ЗАГАЛЬМУВАЛА ЕКОНОМІКУ
Різка ревальвація гривні стала одним із чинників уповільнення економічної динаміки. Про це йдеться в тексті доповіді Національного інституту стратегічних досліджень «Про внутрішнє і зовнішнє становище України в 2005 році».

Вказується, що різка номінальна ревальвація гривні та її перманентна реальна ревальвація, дозволивши стримати інфляційні процеси, водночас спричинили зниження рівня конкурентоспроможності українських товаровиробників на 13%. Це не тільки зумовило ослаблення позицій вітчизняних підприємств на зовнішніх ринках, але й призвело до витіснення їх з деяких внутрішніх ринків через істотне збільшення приросту імпорту.
Серед причин сповільнення економічної динаміки в доповіді також називаються: вичерпання інерції відновлювального зростання екстенсивного характеру, отриманої в попередні роки, коли відбувалося підвищення економічної активності після глибокого і тривалого трансформаційного спаду, погіршення зовнішньої кон'юнктури, втрата українськими експортерами частини зовнішніх ринків і значне підвищення податкового навантаження на суб'єктів господарювання.
Як відомо, Національний банк України 21 квітня 2005 року провів різку ревальвацію гривні — встановив офіційний курс до американського долара на рівні 5,05 за долар, що було на 14 копійок вище, ніж 20 квітня 2005 року.
За даними Держкомстату України, реальне зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2005 році сповільнилося до 2,4% порівняно з 12,1% в 2004 році.
Світовий банк погіршив прогноз зростання ВВП України за підсумками 2006 року з 3,5–5,5 до 1,5–3,5%.

ЧИ ЗАКРИЮТЬ «ОКНА» У «ДОМІ-2»?
Телекомпанія ТЕТ вважає незаконним рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про заборону трансляції ток-шоу «Окна» з Дмитром Нагієвим та реаліті-шоу «Дом-2». Про це під час прес-конференції заявив голова правління ЗАТ «ТЕТ» Григорій Тичина.

Він наголосив, що «зазначена продукція не є продукцією еротичного чи сексуального характеру, обіг якої регулюється державою. Крім того, ці програми не потрапляють до категорії художніх фільмів, вікові обмеження на демонстрацію яких встановлює Міністерство культури. Таким чином, Нацрада своїми рішеннями грубо втрутилась у творчу діяльність телекомпанії та вчинила акт прямої цензури».
Голова правління ЗАТ також повідомив, що наразі вони не отримали жодних офіційних документів від Нацради про заборону трансляції, а тому будуть продовжувати випускати ці передачі в ефір.
За його словами, за рахунок цих двох програм частка ТЕТу на телевізійному ринку України зросла майже вдвічі. Якщо зняти їх з ефіру, то, за приблизними підрахунками, збитки компанії сягнуть мільйона гривень.
Як повідомив Укрінформ, днями Нацрада оголосила телекомпанії ТЕТ попередження за те, що не були враховані вікові обмеження щодо ток-шоу «Окна» з Дмитром Нагієвим, і призупинила трансляцію реаліті-шоу «Дом-2» до з'ясування експертною комісією Міністерства культури можливості показу цього телешоу на території України.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ВІДРОДЖЕННЯ ШАХТИ: Є Й РУДА, І РОБОТА
  • МОРОЗИ ВИНИЩИЛИ ТРЕТИНУ ОЗИМИНИ
  • МУСУЛЬМАНИ УКРАЇНИ ПРИЙНЯЛИ ВИБАЧЕННЯ
  • ПОРТРЕТ ВІТЧИЗНЯНОЇ НАРКОМАНІЇ
  • ЩО КРАЩЕ, ЗАВІРЮХА ЧИ ХОЛОД?..

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».