Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ТУРИН-2006: ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ
Останній перед стартом Ігор ХХ білої Олімпіади день став по-справжньому українським. О 16-й годині 20 хвилин за київським часом у олімпійському селищі Турина відбулась урочиста церемонія підняття державного прапора України. Разом із нашим стягом піднімали прапори Естонії, Швейцарії, Ірландії та Ліхтенштейну.

Традиційний захід, що відбувається перед початком кожних Олімпійських ігор, символізує готовність країни до участі в змаганнях і має традиційний сценарій. Не стала винятком і нинішня церемонія, що залишила приємне враження — вперше зібралася разом українська делегація, яка живе відразу у трьох селищах (безпосередньо в Турині, а також у Бардонеккії (біатлонна збірна) і Сестрієре (лижна команда і представники ще кількох видів спорту), вперше (сподіваємось, не востаннє) в олімпійській столиці піднято державний прапор України і пролунав наш гімн.
Щоправда, церемонія відбулася із запізненням на двадцять хвилин. Перед «нашою» церемонією було підняття італійського прапора, на яке завітав Президент Італії.
Українську делегацію привітала мер туринського селища, уславлена італійська лижниця Мануела Ді Чента, котра вручила президентові Національного олімпійського комітету України Сергію Бубці символічний олімпійський факел із написом: «Welcome Ukraine!»
Мануела Ді Чента, звертаючись до спортсменів і членів делегації, сказала: «Італійці багато років працювали для того, щоб успішно провести Олімпійські ігри. Та це неможливо без ентузіазму, енергії та олімпійського духу, який є в кожному з вас!»
Сергій Бубка вручив Мануелі Ді Чента сувеніри національного олімпійського руху та пообіцяв, що українські олімпійці намагатимуться продемонструвати максимальні результати на змаганнях.
Згодом Сергій Бубка проніс олімпійський вогонь. Видатному спортсменові та президентові Національного олімпійського комітету України довірили один з найважливіших етапів естафети олімпійського вогню — олімпійське селище в Турині, яке є справжнім серцем Ігор-2006. Зазвичай нести вогонь в олімпійському селищі довіряють справжнім кумирам та зіркам світового спорту. Це — демонстрація безумовного авторитету та високої поваги до спортсмена або спортивного діяча.
Сергій Бубка прийняв вогонь на вулиці Джордано Бруно біля входу в олімпійське селище. Його поява з олімпійським вогнем викликала шквал емоцій. Охочих сфотографуватися та взяти автограф у славетного спортсмена було вкрай багато. Поліція часом не могла втримати всіх, хто хотів мати згадку про зустріч із легендою українського спорту.
Сергій Бубка проніс олімпійський вогонь центральною вулицею олімпійського селища та забіг на міст, який з’єднує селище і район Лінготто, де розташовано арени «Палавела» (тут змагатимуться фігуристи і майстри шорт-треку) та «Овал Лінготто» (центр ковзанярського спорту), головний прес-центр і готель для членів Міжнародного олімпійського комітету.
Сергій Бубка подолав одну з найбільших дистанцій серед усіх учасників естафети — приблизно сімсот метрів.
Одразу після знаменної події він поділився своїми враженнями: «Я приголомшений емоціями та атмосферою цьогорічної естафети олімпійського вогню. Я не перший раз несу вогонь, але щоразу емоції неповторні, а відчуття — незрівнянні».

За матеріалами офіційного сайту Національного олімпійського комітету України
також у паперовій версії читайте:
  • ... А ТРЕТЬОГО ТУРУ І НЕ ТРЕБА
  • ОЛІМПІЙСЬКИЙ СТАРТ: ЗА КОГО ВБОЛІВАТИ
  • «ШАХТАР» ЗАЛИШИВ ЛІЛЛЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».