Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«КАРИКАТУРНИЙ СКАНДАЛ» НЕ ВЩУХАЄ
Данська газета «Юландс-постен», яка надрукувала карикатури на пророка Мохаммеда, готується оприлюднити сатиричні малюнки про Ісуса Христа. Таке рішення редакції стало відповіддю на численні масові протести в мусульманському світі. Утім, карикатури на Христа з'являться в цьому виданні уже не вперше — подібне сталося три роки тому.
Тим часом міністерство закордонних справ Данії рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до 14 мусульманських країн світу.

Влада побоюється, що там можуть статися нові акції протесту на захист честі ісламського пророка.
А світ і далі обурюється скандальними малюнками. Іран припинив імпорт усіх данських товарів. Влада країни заборонила будь-які ділові операції з данськими фірмами. Днями 400 демонстрантів закидали камінням та запалювальними бомбами посольство Данії в Тегерані, ще 200 осіб хотіли підпалити посольство Австрії, проте їм це не вдалося. Десятки поліцейських, що оточили дипмісію, стримали натовп протестувальників. У двох регіонах Афганістану протести закінчилися трагічно: трьох демонстрантів убито — правоохоронцям довелося стріляти по натовпу. Турецька поліція шукає вбивцю, який у місті Трабзоні застрелив на порозі церкви католицького священика, є підозри, що злочин вчинено «у відповідь» на блюзнірські малюнки. Повідомляється, що й під час заворушень у Лівані загинув один демонстрант. Уряд цієї держави вибачається перед Данією, у відставку пішов міністр внутрішніх справ, а політики звинувачують у безпорядках Сирію, мовляв, так Дамаск хоче приховати власні погроми данських та норвезьких дипломатичних установ. Чечня також заборонила діяльність данських організацій.
Пристрасті не вщухають і в Європі. У Лондоні поліція порушила карну справу проти демонстрантів-арабів, які погрожували новими терактами, а в столиці Франції терміново евакуйовано з будівлі редакції співробітників газети «Франс-суар». Невідомі заявили по телефону, що мають намір підірвати редакцію, яка передрукувала горезвісні карикатури. Днями в Парижі відбулася велика маніфестація мусульман, які вимагали покарати видання.
також у паперовій версії читайте:
  • РОСІЯ: «ЛИМОНОВЦІ» ЗАХОПИЛИ ВІЙСЬККОМАТ
  • РОСІЙСЬКИЙ ГАЗ «ПРАГНЕ ОБІЙТИ» УКРАЇНУ
  • ІЗРАЇЛЬ ГОТОВИЙ СПІВПРАЦЮВАТИ З ПАЛЕСТИНОЮ
  • ЦІНА НА НАФТУ ЗРОСТАЄ
  • ЄГИПЕТ: ВІДЛУННЯ ЗАГИБЕЛІ ПОРОМА
  • ШВЕЦІЯ ВІДМОВИТЬСЯ ВІД НАФТИ?
  • «ПТАШИНИЙ ГРИП» УЖЕ В ЛИТВІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».