Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПОЛЬЩА: ТРАГЕДІЯ У ВИСТАВКОВОМУ ЗАЛІ
У місті Хожув Вєлькопольський під час проведення Міжнародної виставки поштових голубів у виставковому залі на території Катовіцького центру міжнародних ярмарків завалився дах. У приміщенні перебували понад 700 осіб. Такої трагічної будівельної катастофи у Польщі ще ніколи не було...
Усю ніч проти неділі на місці трагедії тривали рятувальні роботи. Розглядаються дві ймовірні причини руйнувань металічних конструкцій, що підтримували дах будівлі: переобтяження снігом або розрив сталевих швелерів унаслідок низьких температур.

«Це було пекло»,— говорять ті, кому пощастило врятуватися. Спочатку завалилася одна частина даху, а за декілька хвилин на людей, що перебували в залі, впали металічні конструкції в іншій частині споруди.
За останніми повідомленнями, загинуло 66 осіб, серед них є двоє дітей. Рятувальні служби, які обстежили завали з металоконструкцій, вважають, що виявити інших постраждалих малоймовірно. У неділю ввечері рятувальну акцію, у якій брали участь 1316 пожежників, рятувальників, кінологів з Шльонського та сусідніх воєводств, завершено.
На прес-конференції в Катовіце керівники рятувальної операції сповістили, що остаточну інформацію про персональні дані загиблих повідомлять після ідентифікації тіл, яка може тривати кілька днів.
Спеціалісти вважають, що конструкції виставкового залу, які встояли коли завалилися ферми перекриття та покрівлі, можуть упасти будь-якої миті, тому мають бути негайно розібрані спеціальними фірмами, які здійснюють монтаж та демонтаж металоконструкцій. На виконання цих робіт декільком десяткам робітників, оснащених спеціальною технікою, потрібно буде витратити понад місяць.
На прес-конференції в Хожуві прем'єр-міністр Польщі Казимеж Марцинкевич повідомив, що президент країни Лех Качинський ухвалив оголосити в країні національну жалобу.
З метою з'ясування обставин та наслідків трагедії працівники Генерального консульства України в Кракові відвідали місце страшної події й зустрілися з керівниками Сілезького воєводства, оперативного штабу, воєводської комендатури поліції, прокуратури й організаторами виставки. Серед загиблих і постраждалих громадян України немає, повідомили Укрінформу з МЗС України.
також у паперовій версії читайте:
  • ТУРКМЕНІСТАН: ПЕНСІЙНА РЕФОРМА ВДАРИТЬ БОЛЯЧЕ
  • БІЛОРУСЬ: П'ЯТЕРО ПРЕТЕНДЕНТІВ ЗІБРАЛИ ПІДПИСИ
  • СНІГ ЗАВАЖАЄ ОЛІМПІЙСЬКОМУ ВОГНЮ
  • СВОБОДА СЛОВА З-ЗА КОРДОНУ
  • УЗБЕЦЬКІ ІНТЕРЕСИ «ЛУКОЙЛА»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».