Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРОВАЛИЛАСЬ МАЙБУТНЯ СТАНЦІЯ МЕТРО
У суботу вранці на станції київського метрополітену «Деміївська» (проспект 40-річчя Жовтня), що будується, сталась надзвичайна подія. З незрозумілих причин 500-тонна стіна майбутнього тунелю метро розлетілася на частини, а в прірву, що утворилась, звалився кран із кранівником. Лише дивом ніхто не постраждав. Подібних подій не було за всю історію столичної підземки.

У котловані працювали машиніст екскаватора, який саме перед випадком відійшов на кілька хвилин, і бригада монтажників (ніхто з них не постраждав). Не повезло тільки кранівнику, який був на своєму робочому місці. Вистрибнути з нахиленого підйомника він не зміг, тому сховався у кутку кабіни. Кран завалився в прірву. Вибратися чоловік зміг сам через півгодини. Травм він не отримав, а кран тепер демонтують на брухт — працювати на ньому небезпечно.
Від аварії постраждала не тільки майбутня станція. Ґрунт, що обвалився, порвав усі комунікації, отже, мешканці Голосієва залишилися без води, каналізації, тепла, телефону, кабельного телебачення та Інтернету. Експерти з’ясовують причини того, що сталося. Не виключається, що здетонував снаряд часів війни,— торік їх тут знаходили кілька разів. Можливо, стався викид метану з підземної річки Либідь, яка протікає під станцією.

ЧИ ЗІГРІЮТЬ АЛЧЕВСЬК УСІМ МИРОМ?
У місті Алчевськ Луганської області в цілодобовому режимі тривають роботи з ремонту внутрішніх тепломереж будинків та їх поетапного підключення до мережі теплопостачання.

Станом на вчорашній ранок до тепломережі підключено 104 житлові будинки з мешканцями близько 12 тисяч осіб, підготовлено до подавання теплоносія 60 будинків. Підрозділами МНС України розгорнуто 15 пунктів обігріву.
Без теплопостачання залишаються 493 житлові будинки, у яких мешкає близько 60 тисяч осіб, 16 дошкільних закладів і 14 загальноосвітніх шкіл, 9 медичних установ.
У неділю до аварійно-відновлювальних робіт від АР Крим, усіх областей, міст Києва і Севастополя, а також від Донецької та Придніпровської залізниць додатково залучено 1350 осіб.
150 дітей з Алчевська на час ліквідації наслідків стихійного лиха направлено в санаторії Луганської області. Місцеві лікарі обстежать дітлахів та за потреби проведуть медичні процедури. З подібною ініціативою виступила депутатська фракція «Відродження». До санаторіїв насамперед відправлено дітей з малозабезпечених і соціально незахищених родин.
Відомий вислів «друзі пізнаються в біді» львів’яни підтвердили своїми діями. Їхній десант прибув до Алчевська, щоб допомогти тим, хто опинився без тепла.
«Як тільки ми дізнались про ситуацію, що склалась там із теплопостачанням,— розповідає голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник,— тут же зв’язалися з керівником Луганської області Геннадієм Москалем. Було вирішено у першу чергу відрядити групу зварників, а також спрямувати вантаж зі спецодягом, матеріалами й потрібним інструментом: зварювальними апаратами, електродами, різаками, трубами різного діаметру та запірною арматурою. Все це повіз 20-тонний автомобіль.
Бригада закарпатських слюсарів і зварників вирушила на Луганщину, щоб допомогти у ліквідації наслідків аварій у системах опалення. 40 горян готові працювати там, де це потрібно. Передовсім ремонтувати старі тепломагістралі й прокладати нові. Услід за бригадою в дорогу вирушив і автомобіль зі зварювальними апаратами, спецодягом, карбідом тощо. Передбачається, що закарпатці працюватимуть у регіоні сім—десять днів. За потреби їх змінить інша бригада.
Проблему опалення в Алчевську потрібно вирішувати системно, аби вона не виникала щороку. Про це заявив генеральний директор «Укрзалізниці» Василь Гладких, який разом із 1,5 тисячами залізничників-будівельників бере участь у вирішенні надзвичайної ситуації. «Запустити тепло в місті «з наскоку» не вийде. Потрібна стратегія відновлення теплопостачання. Інакше будинки відновлюватимуться, люди працюватимуть цілодобово, а тепло в місто так і не повернеться»,— прокоментував перебіг робіт із відновлення опалення головний залізничник країни.
Учора до Алчевська вирушив Президент України Віктор Ющенко. Він має намір особисто перевірити виконання своїх доручень щодо відновлення теплопостачання у місті.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ІЗ ДОНБАСУ — НА КІЛІМАНДЖАРО
  • ТЕРНОПІЛЬ ПЕРЕЖИВ ЕНЕРГЕТИЧНИЙ КОЛАПС
  • Є ПЕРШИЙ ВІТЧИЗНЯНИЙ МЕТРОПОЇЗД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».