Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО РЕФОРМУВАТИМЕТЬСЯ
Цьогоріч має розпочатися всебічна реформа житлово-комунального господарства. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко у своєму традиційному суботньому радіозверненні до співвітчизників.

«Нетипові морози, які останній тиждень лютували в Україні, стали серйозним випробуванням для місцевої влади і житлово-комунального сектора»,— зазначив глава держави. За його словами, «цей морозний тиждень засвідчив, що керівництво на місцях далеко не завжди готове до оперативного вирішення проблем. Комунальна інфраструктура зношена більше, ніж на 60%. П'ята частина теплових мереж перебуває в аварійному стані». Тож, як наголосив Президент, житлово-комунальний сектор потребує серйозної реформи. Він запропонував конкретний план щодо модернізації цієї галузі. Першим кроком реформи є ліквідація монополії в комунальному секторі. «Тільки чесна і прозора конкуренція може створити вибір. Тільки так населення отримає якісні послуги за помірну ціну»,— вважає глава держави.
Другий крок — це впорядкування тарифної політики. «Реформа цієї галузі поставить у залежність оплату за послуги від їхньої якості»,— зазначив Ющенко. Він наголосив, що «ціни на газ і електроенергію для населення найближчим часом не зростатимуть». Третім кроком реформи Президент назвав енергозбереження. «Нині житлово-комунальне господарство залишається надмірно енерговитратним. Багато громадян змушені просто спалювати газ лише для того, аби зберегти комунальні субсидії»,— зауважив глава держави. Він висловив переконання, що «на часі — повний перехід до адресних субсидій». Четвертий крок реформи — будівництво нового і якісного житла, доступного для кожного. Президент повідомив, що увів в уряді посаду міністра будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства, завдання якого — зробити ринок житла більш доступним і прозорим.
Як обіцяє Президент, реформа житлово-комунального господарства «не стане шоковою терапією і не позначиться на гаманцях населення», водночас вона має бути широко обговорена громадою.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛЕОНІД КРАВЧУК ЗАСТЕРІГАЄ ВІКТОРА ЯНУКОВИЧА
  • У КРИМ ЗБИРАЮТЬСЯ ПОЛІТИЧНІ «ВАРЯГИ»?
  • РЕКТОР «МОГИЛЯНКИ» ЙДЕ У КИЇВРАДУ
  • ЯК «НАША УКРАЇНА» СТАЛА «НАШОЮ ОДЕСОЮ»
  • СПІКЕР — ПРО ГОСТРІ КУТИ ПОЛІТИЧНОГО СЬОГОДЕННЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».