Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДО КИЄВА ПРИЇДЕ КОПІЯ ТУРИНСЬКОЇ ПЛАЩАНИЦІ
Копію Туринської плащаниці збиралися 22 січня, в день Злуки, виставити в Софії Київській, але через протести з боку православних Московського патріархату і можливих провокацій поки вона залишиться в Івано-Франківську. Про це повідомив журналістам настоятель Івано-Франківського кафедрального собору Святого Воскресіння отець Юрій Новицький.

За його словами, зараз відпрацьовується новий графік подорожі святині країною, а ще тиждень-два вона буде в Івано-Франківську.
Отець Юрій нагадав слова глави Української греко-католицької церкви Любомира Гузара, що «Туринська плащаниця — це свята річ, і хотілося б, щоб вона була такою для всієї України й доступною для всіх. Проте я не хочу, щоб це стало причиною міжконфесійного розбрату. Те, що її хотіли виставити у Софії Київській у день Злуки, пахло політикою. Я радий, що вона залишилась в Івано-Франківську і не буде використана для політичних намірів, адже святі речі потрібно трактувати свято».
Благословенну Папою Римським Бенедиктом ХVІ копію плащаниці з Турину привезли для постійного перебування в Україні наприкінці листопада минулого року.
Це — восьма у світі зареєстрована і благословенна Папою Римським й перша після реставрації самої Туринської плащаниці копія.

КРИМСЬКІ ПТАХИ «ЕМІГРУВАЛИ»
Міцні морози, які в останні дні скували холодом усю країну, стали причиною того, що значна частина перелітних птахів, котрі було залишилися на перезимівлю на озері Сиваш і в прибережній зоні Криму в районі Феодосії, відлетіли у напрямку Туреччини. Орнітологи відстежують шлях їхньої міграції.

Тепла осінь, а потім м’яка погода першої половини нинішньої зими призвели до того, що мільйони птахів, які зазвичай відлітали у теплі краї Середземномор’я, залишилися на зимівлю в Криму. Як вважають фахівці Державного департаменту ветеринарної медицини, саме це стало однією з причин спалаху «пташиного грипу» на півострові.
Іван Бісюк, голова Департаменту ветмедицини вважає, що нинішня «еміграція» значно поліпшить епізоотичну ситуацію на півдні України.
також у паперовій версії читайте:
  • КИЯНИ — ВІЧ-НА-ВІЧ ІЗ МОЦАРТОМ
  • СКЛАДНІ НАСЛІДКИ «МОРОЗНИХ АВАРІЙ»
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ХАЙ ПАЛАЮТЬ СЕРЦЯ, А НЕ ТІЛА...
  • ПАЛИВО — ЗАСІБ ТИСКУ?
  • ГАЗОВИЙ БАЛОН ПОЗБАВИВ НІГ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».