Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РЕГІОНИ — ПАНОРАМА
ТРІУМФ У СВІТІ — ПРОБЛЕМИ ВДОМА
Приємно пишатися своїми талановитими земляками, але доводиться разом з ними й сумувати. Про свої успіхи й проблеми журналістам на зустрічі розповіли директор Луганського симфонічного оркестру Тетяна Корецька й провідний скрипаль Юрій Кириченко.

У перші дні цього року колектив оркестру поділився на дві групи, які вирушили на різдвяні канікули на гастролі. Одна виїхала в Іспанію й успішно почала давати концерти в Пуерто Санта Марії, місті-порті, з якого Колумб вирушив відкривати нові землі. Справжній тріумф на них чекав у Мадриді, під час гала-концерту, на якому були виконані найкращі твори Штрауса, Глінки та українських класиків. Під час іспанських гастролей луганський симфонічний оркестр виступав з вокалістами Дніпропетровського оперного театру, а диригував музичним колективом Володимир Гаркуша.
Австрійський диригент, почесний професор Луганського національного педагогічного університету Курт Шмідт запросив чотирьох луганців у складі міжнародного симфонічного оркестру «Гала-Штраус» на гастролі в Японію. У Країні Вранішнього Сонця особливо прославився як соліст скрипаль Юрій Кириченко, який, зокрема, виконав «Чардаш» Монті.
Повернувшись до рідного міста, зірки зі світовими іменами знов зіткнулися з проблемами, вирішувати які повинні не митці, а меценати й чиновники. Смішно сказати: середня зарплата в музикантів другого за популярістю за кордоном симфонічного оркестру України становить у середньому... 400 гривень на місяць. Стан справ міг би значно поліпшитися, якби чиновники в рідному міністерстві визнали світову популярність цього симфонічного оркестру й доведений численними зарубіжними гастролями високий рівень професіоналізму, присвоївши йому звання академічного. Але, як видно, успішних гастролей недостатньо для тих, хто візує офіційні папери.
У рідному Луганську музиканти не можуть знайти таких гарячих шанувальників свого таланту, як ті, що аплодують їм в Іспанії та Японії. Оркестр тулиться на репетиціях у приміщенні Будинку культури залізничників, оскільки на реконструкцію будівлі обласної філармонії обласна рада не може виділити коштів, а меценати не поспішають допомогти талантам.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІДКРИЄТЬСЯ «ШКОЛА В КОМП’ЮТЕРІ»
  • ГОРІВ РИНОК НА ТРОЄЩИНІ
  • МІЛІЦІОНЕР ЗБИВ МАШИНОЮ ПРОТЕСТУВАЛЬНИКА
  • ВУГІЛЛЯ ЗАМІСТЬ ГАЗУ
  • ФУТБОЛ — ПРОТИ ЗЛОЧИННОСТІ
  • ЗІГРІЙМОСЯ ПАРОЮ
  • ЗУБР ЗАДЛЯ РОЗВАГИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».