Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ТУРЕЧЧИНА: «ПТАШИНИЙ ГРИП» ТУРИСТАМ НЕ ШКОДИТЬ?
Уряд Туреччини ухвалив рішення посилити боротьбу з «пташиним грипом» і мобілізувати на це всі сили й засоби. Про це заявив міністр сільського господарства країни Мехді Екер після надзвичайного засідання уряду. У країні вживають таких заходів, як запровадження карантину в заражених районах, дезинфекція, знищення домашньої птиці, надання медичної допомоги та інформування громадян про те, як треба поводитися в нинішніх умовах.

Міністр зазначив, що проблема високопатогенного грипу має глобальний характер, тож необхідні зусилля всіх країн для протистояння небезпечному захворюванню. Анкара, наголосив він, діє в цьому питанні відкрито й гласно і закликає чинити так само інші держави, зокрема сусідні з Туреччиною.
На сьогодні знищено вже близько мільйона домашніх птахів. Фермерам й окремим особам будуть виплачені грошові компенсації. Мехді Екер запевнив, що, незважаючи на великі втрати, держава збереже такий важливий економічний сектор, як птахівництво. Тим часом, пише газета «Міллієт», збитки через «пташиний грип» можуть сягнути трьох мільярдів доларів.
У Туреччині від цієї інфекції померли вже чотири особи — всі діти, загальне число заражених — 20. У центральній провінції Конья в шпиталь доправлено сім'ю з п'ятьох осіб із симптомами «пташиного грипу». За інформацією турецьких медіа, спалахи пташиного грипу зареєстровано в 29 з 81 провінції республіки. Однак, згідно з висновком санітарних експертів з 25 країн ЄС, хвороба не загрожує туристам. Вірус не може передаватися від людини до людини, зараження можливе лише під час безпосереднього контакту з інфікованим птахом, тому туристи, які перебувають у курортних зонах, практично не ризикують, стверджують фахівці.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОЛЬЩА: ПОЛІТИЧНА КРИЗА
  • У КИТАЇ — ЯЩУР
  • БОЛГАРІЯ ЗАБРУДНЮЄ ПОВІТРЯ
  • ТОКІО: ОБВАЛ НА ФОНДОВІЙ БІРЖІ
  • ВИШЕГРАДСЬКА ЧЕТВІРКА — ПРО ЕНЕРГЕТИЧНУ ПОЛІТИКУ
  • ЯКЩО ГРОШІ ФАЛЬШУЮТЬ — ВОНИ ПОПУЛЯРНІ
  • ШАНХАЙСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ СПІВПРАЦІ НІКОМУ НЕ ЗАГРОЖУЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».