Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРИСТРАСНИЙ ПОДИХ СНІГОВОЇ КОРОЛЕВИ...
Луганськ
Луганська область нині найбільше мерзне — температура не підіймається вище позначки мінус 31. «У стан підвищеної готовності приведено всі відповідні служби, встановлене цілодобове чергування. Щоправда, поки ситуація не аварійна.

Тиск газу в трубопроводах — на достатньому рівні. Про всяк випадок до швидкого розгортання підготовлено пункт обігріву (на півтори тисячі осіб), до якого входять намети з обігрівачами, спальні місця, блок харчування і польова кухня, медпункт. Для особливих випадків, якщо аварія станеться на соціально значущому об’єкті (наприклад, у лікарні), завдяки наявності унікальної спеціалізованої машини для обігріву будівель і споруджень УМТ, ми зможемо протистояти розбалансуванню системи опалювання»,— прокоментував ситуацію начальник управління громадянського захисту Головного управління МНС області Михайло Іванкін.
За прогнозами синоптиків, мешканцям області треба протриматися чотири-п’ять діб, а після Водохреща морози знижуватимуться.

Івано-Франківськ
Хоча на Україну лише насуваються низькі температури повітря, вже з’явилась перша жертва морозу — біля села Дубівці Галицького району, у полі, виявлено тіло замерзлого чоловіка. За даними правоохоронних органів, ним виявився 51-річний мешканець цього села.

Донецьк
Відбулась нарада керівників комунальних служб міста, а також заступників голів районних рад.
Головною темою було питання підготовки роботи комунальних служб міста з різкого зниження температури.
«Я вимагаю, щоб усі комунальні служби були готові до прояву стихії й змогли забезпечити нормальну роботу всіх підрозділів житлово-комунального господарства міста»,— заявив міський голова Олександр Лук’янченко.
Єдиним тривожним моментом, за його словами, лишається те, що під час зниження температури люди починають використовувати електронагрівальні прилади кустарного виробництва. Наслідком таких дій є порушення правил техніки пожежної безпеки, які призводять до пожеж.

Через мороз закривають школи
З огляду на зниження температури нижче —20 градусів, у початкових класах Харкова з 19 січня відмінено заняття. Вимушені канікули триватимуть до послаблення морозів.
Існує загальний наказ міністра освіти і Міністерства охорони здоров’я про встановлені рамки, за яких заняття в школі припиняються. Про це заявив міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.
За його словами, порядок установлено таким чином: дошкільні навчальні заклади і молодша школа припиняють заняття, якщо температура знизиться до 20 градусів морозу, а пориви вітру досягатимуть понад п’ять метрів на секунду і вологість перевищуватиме 80%.
«Я б просив керівників органів управління освіти оперативно реагувати на події, щоб ми не допустили обмороження дітей»,— сказав міністр.
Він зазначив, що за температури нижче 16 градусів у приміщеннях навчальних закладів можливе скорочення уроків.

А як почуваються озимі?
Люті морози негативно вплинуть на значну частину озимих культур, вважають експерти,— сказала агентству «Інтерфакс-Україна» начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеоцентру Тетяна Адаменко.
За її словами, ситуацію ускладнює відсутність на переважній частині посівних площ достатнього для захисту рослин сніжного покриву.
Крім того, за словами експертів, чимало посівів «увійшли до зими в ослабленому стані».
За даними Міністерства аграрної політики, сходи озимих зернових культур, посіяних в Україні під урожай 2006 року, на середину грудня були в хорошому стані на 32% земель, у задовільному — на 37%.

«ЛЕГКИХ» ЦИГАРОК НЕ БУВАЄ
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державного регулювання виробництва та обігу тютюнових виробів, який забороняє зазначати на тютюнових виробах не лише терміни «легкі» та «суперлегкі», а й їхні іншомовні аналоги. За документ проголосувало 299 народних депутатів із 381 присутнього у сесійній залі.

На підтримку проекту висловилися профільні комітети парламенту, а також представники всіх без винятку парламентських фракцій. Водночас законопроект не було поставлено одразу на голосування загалом через низку зауважень, які планується усунути під час другого читання. Наприклад, було запропоновано більш чітко визначити поняття «смола» і «нікотин», а також розглянути можливість запровадження європейського стандарту попередження споживачів, згідно з яким у роздрібній мережі третина площі пачки цигарок відводиться під попередження від органів охорони здоров'я.
Зазначеним законопроектом пропонується внести зміни до законів «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» та «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо продажу тютюнових виробів. Якщо попередньою редакцією законів заборонялося вживати терміни «легкі», «ультралегкі», «м'які», «з низьким вмістом смол», то новою редакцією пропонується заборонити характеристики «із низьким вмістом смол», «легкі», «суперлегкі», «ультралегкі» та їх аналоги іншими мовами. На думку авторів, це дасть змогу зменшити можливість введення споживачів в оману щодо шкідливості тютюнових виробів.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРОБЛЕМ ІЗ ТЕПЛОПОСТАЧАННЯМ НЕМАЄ
  • НА ЯРМАРОК — ПО ІДЕЇ З ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ
  • КІР ДІЙШОВ І ДО СТОЛИЦІ
  • У КЕРЧЕНСЬКІЙ ПРОТОЦІ ЗНОВУ РИЮТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».