Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПОЛОВИНА УСПІХУ НА ДВОХ
Перший день чемпіонату Європи з фігурного катання для українських уболівальників приніс дві новини — приємну і неприємну. Та на обидва повідомлення чекали: намагалися не зурочити танцюристів Олену Грушину і Руслана Гончарова, сподівалися на диво від молодих спортивних пар.

Обов'язковим танцем під назвою «Танго Романтика» розпочалися змагання дуетів. Найвищим балом оцінили арбітри прокат нашої головної олімпійської надії у фігурному катанні. Судді поставили Олену Грушину і Руслана Гончарова на перше місце з оцінкою 38,82 бала. Несподіванкою стала друга позиція литовців Маргарити Дроб'язко і Повіласа Ванагаса (38,34), котрі повернулися на лід після великої перерви. Лише третіми нині є росіяни Тетяна Навка і Роман Костомаров (38,21), хоча відриви у межах одного балу перед виконанням оригінального і довільного танцю — річ умовна. А от відрив трійки лідерів від четвертого місця, на якому перебувають французи Ізабель Делобель і Олів'є Шонфельдер, солідніший — близько трьох пунктів (35,66 у господарів змагань). Ще далі розташувалися ізраїльтяни Галіт Чайт і Сергій Сахновський (34,79), італійці Федеріка Файєлла і Масімо Скаллі (33,21).
Друга українська пара Юлія Головіна — Олег Войко після обов'язкового танцю перебуває на п'ятнадцятій позиції з-поміж 22 учасників. Утім, в українців і російських танцювальних пар проблема одна: поки продовжують змагатися Грушина, Гончаров, Навка і Костомаров, арбітри в найсуб'єктивнішому виді фігурного катання не пустять Головіну і Войка вище місця на початку другого десятка, а Оксану Домніну і Максима Шабаліна чи Яну Хохлову і Сергія Новицького — на подіум. На форумах шанувальників естетичного спорту нині подейкують, що судді розігрують хитру комбінацію — в Ліоні Олену Грушину й Руслана Гончарова визнають чемпіонами Європи для того, щоб у Турині віддати олімпійське золото росіянам.
Зовсім інші справи у змаганнях спортивних пар, які напередодні ввечері розіграли перший комплект нагород. Після виконання короткої програми першими були росіяни Тетяна Тотьмяніна і Максим Маринін, на другому місці — їхні досвідченіші співвітчизники Марія Петрова і Олексій Тихонов. На російську гегемонію зазіхає німецька пара в складі екс-українки Олени Савченко і Робіна Золкови, що відтіснила ще один дует з участю колишньої нашої співвітчизниці Юлії Обертас (її партнер — Сергій Славнов).
За відсутності лідерів українського парного катання Тетяни Волосожар і Станіслава Морозова мають нагоду «засвітитися» Юлія Бєлоглазова й Андрій Бех, Аліна Діхтяр і Филип Залевський. Та серед чотирнадцяти учасників змагання вони розташувалися на четвертій і третій позиціях з кінця, тож завданням-максимум для довільної програми могло бути потрапляння до чільної десятки.
Напередодні вдень короткою програмою стартували жінки, котрі розіграють медалі сьогодні ввечері. Україну тут теж представляє дублер — 16-річна дніпропетровчанка Катерина Пройда набуватиме безцінного досвіду. Сьогодні дуети виконають оригінальний танець, а завтра сподіваємось на медаль Грушиної й Гончарова після виконання довільної програми.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ДВІ «ІНФАРКТНІ» ПЕРЕМОГИ
  • ЧЕМПІОНСЬКЕ ВЕСІЛЛЯ
  • У ДЕСЯТКУ
  • «СОКІЛ»: ДОСВІД І КЛАС!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».