Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРЕДОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ
Світ спорту вже оговтався від різдвяно-новорічної паузи (саме в такому — західнохристиянському порядку). Рестарт біатлонного сезону волею календаря було призначено на 4 січня, місцем проведення четвертого етапу Кубка світу обрано німецький Обергоф.

Перші в новому році змагання українська команда проводить другим складом. І чоловіча (В'ячеслав Деркач, Олександр Біланенко, Олексій Коробейников, Андрій Дериземля, Руслан Лисенко), і жіноча (Олена Петрова, Оксана Хвостенко, Лілія Єфремова) «основи» готуються до Олімпійських ігор за програмою, спеціально складеною нашим тренерським штабом на чолі з російським фахівцем Анатолієм Хованцевим.
Наші співвітчизники не унікальні у бажанні заощадити сили перед головним стартом чотириріччя в Турині. У чоловічій естафеті, яка стала першою в Обергофі, на трасу в складі своєї команди не вийшов титулований норвежець Уле-Ейнар Бйорндален (він нездужає, але сподівається наступного тижня змагатися на п'ятому етапі Кубка планети в Рупольдингу). Естафету і спринт пропускає француз Рафаель Пуаре — він вийде лише на улюблену гонку з масовим стартом, що відбудеться в неділю. За шведську збірну в естафеті не виступив і лідер скандинавів Карл-Йохан Бергман. Список можна було б продовжити...
За відсутності провідних біатлоністів у складі української команди бігли вчорашні юніори. Результати довели: їхнє місце в так званому «Кубку В», Кубку Європи — законне.
Практично ідеальним став виступ нашого стартера 21-річного Олега Бережного. Після чистої першої стрільби (лежачи) він пішов на дистанцію четвертим (відставання від лідера, яким несподівано став чех Ондрей Моравец, становило 8,8 секунди). Та на друге і третє коло сил не вистачило. Після другого вогневого рубежу, попри ідеальну стрільбу стоячи, Олег програвав понад 36 секунд (сьоме місце), а передав естафету Сергію Седнєву дев'ятим (відставання — 1 хвилина 8,7 секунди).
До швидкості рівня Кубка Європи 22-річний Седнєв додав і стрільбу такої самої якості. Сергій використав один додатковий патрон під час стрільби лежачи, ще три — у стійці. Романа Приму він відправив на дистанцію дванадцятим, відставання становило майже три хвилини.
Найдосвідченіший серед молодих Роман Прима (йому 24 роки) використав на обох вогневих рубежах по одному додатковому патрону, ходом програв лідерам ще понад півтори хвилини, але зміг відіграти дві позиції, й Юрій Тевіков розпочав фінішний етап десятим, програючи графіку лідера чотири з половиною хвилини.
Чиста перша стрільба не дозволила 23-річному Тевікову піднятися вище від одинадцятого місця, та розриви на дистанції були такими великими, що навіть абсолютний провал Юрія під час стрільби стоячи збільшив відставання. Тевіков на останньому вогневому рубежі не лише використав три додаткових патрони, а ще й не закрив дві мішені. Збірна України фінішувала першою в другій десятці, програвши переможцям 7 хвилин 34,1 секунди. Отже, навіть другим складом українці випереджають естонців, словенців, швейцарців, японців, поляків, болгар і британців. За одинадцяте місце українці отримали 24 бали в естафетний залік Кубка світу, дотеперішнє четверте місце в цьому рейтингу, за підсумками трьох гонок, наші співвітчизники змінили на шосте.
У боротьбі за нагороди були свої тріумфи і трагедії. Сенсацією перших трьох етапів була збірна Чехії. Завдяки швидкості й влучності Ондрея Моравеца, Міхала Шлезінгра і Романа Досталя чехи впевнено трималися у чільній трійці, складаючи конкуренцію росіянам і німцям. Усе зіпсував фініш у виконанні Зденека Вітека, котрий на останній стрільбі не закрив дві мішені й пропустив на третє місце білорусів.
За перемогу змагалися німці й росіяни. Господарі траси переконливо розпочали гонку, і Рікко Гросс передав естафету Александру Вольфу з відривом понад десять секунд. Перспективний біатлоніст «начудив» під час стрільби і змушений був вирушити на штрафне коло, чим скористався Павло Ростовцев, який блискуче провів свій етап. Не менш якісно біг і стріляв на третьому етапі Іван Черезов, тому навіть Свен Фішер не зміг суттєво скоротити відставання. Підвів росіян Микола Круглов. Він ніколи не вирізнявся високою швидкістю, але влучна стрільба вважається його «коником». Не склалось — на кожному вогневому рубежі Круглову доводилось використовувати всі три додаткових патрони, а його опонент Мікаель Грайс розпорядився своїми снайперськими можливостями значно краще.
Напередодні ввечері в Обергофі відбулась жіноча естафета. Українська команда знову складалась з дублерів — вчорашні юніорки сестри Валентина і Віта Семеренки бігли на перших двох етапах, а досвідчені, але нешвидкі Ірина Тананайко і Ніна Лемеш завершували гонку. Сьогодні відбудеться чоловічий спринт, завтра на коротку дистанцію вийдуть жінки, а на десерт обергофської програми призначено недільні гонки з масовим стартом.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • БАСКЕТБОЛЬНИЙ ПАСЬЯНС

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».