Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
БІАТЛОН: НОВИЙ РІК У ДОРОЗІ
У головної української олімпійської надії Сочі — біатлонної команди після тріумфальних виступів настали важкі будні. Нині наші зірки працюють в італійських Альпах, закладаючи функціональну базу для якнайкращих результатів у лютому. Коли країна відпочиватиме після зустрічі Нового року, біатлоністки і біатлоністи переїдуть до німецького Обергофа, де 3 січня розпочнеться четвертий етап Кубка світу.

Тренери збірної і керівники Федерації біатлону цими днями трохи відкрили секрети підготовки і частково відповіли на головне запитання, яке бентежить уболівальників: чи не зарано українки стали перемагати? У грудні біатлоністки в синьо-жовтих комбінезонах двічі були на першій сходинці (в естафеті в Хохфільцені це зробила естафетна команда, в гонці переслідування в Ансі — особисто Валентина Семеренко), двічі — на другій (в Хохфільцені Юлія Джима вразила всіх у гонці переслідування, в Ансі — вчотирьох стали срібними призерками), ще двічі стали третіми (в Остерсунді це вдалося зробити разом із чоловіками в змішаній естафеті, в Ансі спринтерською «бронзою» Валентина Семеренко підготувала собі ґрунт для наступної перемоги).
Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак вважає, що резерви у команди є: «Ми розпланували підготовку до Олімпіади до кожної дрібнички. Головне — залишатися психологічно стійкими, а у фізичному плані потенціал ще є. Особливо в Олени Підгрушної та Віти Семеренко, які ще мають сказати своє слово.
Щодо Валентини Семеренко, то вона показала 90% свого потенціалу. Приблизно стільки ж і Юлія Джима. Троє наших жінок перебувають у чільній десятці індивідуального заліку Кубка світу. Ми не маємо підстав для хвилювань».
Колись тренери української команди говорили про такий принцип: показувати високі результати має як не одна, так інша, якщо ніхто особисто — то команда. Зараз у жіночій збірній і справді склалася ситуація, коли порадувати перемогою може будь-хто з провідної четвірки.
Та працювати ще є над чим, переконує досвідчена наставниця українок Надія Бєлова. Приміром, в останній стрільбі, стоячи в гонках переслідування, капітан команди Олена Підгрушна двічі припускалася по три промахи, і це не дало їй можливості боротися за потрапляння на п'єдестал пошани.
«Ми вже провели аналіз цих стрільб і знайшли причину цієї неточності на рубежі, — розповіла Бєлова офіційному сайту Федерації біатлону. — Це була технічна помилка в приготуванні, яку Олена самостійно не помітила, трохи заваливши гвинтівку. Коли все це відбувається в боротьбі, до того ж у боротьбі за лідерські позиції, то не завжди це можна помітити. Звісно, цього в ідеалі не має бути, але на практиці нікуди від таких неточностей не подітися. Однак після того як ми вже в Антерсельві (на зборах) показали на відео цю неточність, Олена її побачила і зрозуміла. І добре, що це сталося тепер, коли є час, щоб усе виправити і уникнути таких помилок у майбутньому».
Так само звернули увагу наставники і на «нетерплячість» Юлії Джими на стартах естафет, коли вона розпочинала командну гонку на межі фальстарту. В Хохфільцені й Ансі судді подивилися на це крізь пальці, у Сочі такого можуть і не пробачити. Саме з роботи над такими «дрібницями» складається підготовка в Антхольці-Антерсельві.
До речі, у тренерському штабі закликають не чекати в Обергофі на четвертому етапі Кубка світу і згодом у Рупольдингу на п'ятому продовження грудневої феєрії — після значних альпійських навантажень там може і не «бігтися», і не «стрілятися». Що ж до останнього перед Сочі шостого етапу у все тому ж Антхольці, то на нього поїде резервний склад команди — основа продовжить підготовку до головного старту чотириріччя в позазмагальному режимі. Втім, так, найімовірніше, чинитимуть і інші фаворити Олімпіади.
Ну а тим уболівальникам, яким важко дочекатися навіть 3 січня і старту в Обергофі, традиційний подарунок готують організатори виставкової Різдвяної гонки на стадіоні «Велтінс Арена» в німецькому Гельзенкірхені. 28 грудня на мас-старт і гонку переслідування вийдуть 10 пар із восьми країн. По два тандеми представлятимуть Німеччину і Норвегію, по одному дуету — Росію, Чехію, Словенію, Австрію, Італію і Україну. За синьо-жовтих вийдуть на старт Олена Підгрушна і Андрій Дериземля.
також у паперовій версії читайте:
  • ФФУ ДОВІРЯЄ ФОМЕНКУ
  • РІК СПОРТИВНИХ ПЕРЕМОГ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».