Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
СТУДЕНТИ ХОДИТИМУТЬ НА ПАРИ З ДІТЬМИ
У Державному гуманітарному університеті Рівного відкрили кімнату матері й дитини, повідомляє life.pravda.com.ua. Полишити малечу на кілька годин можна під наглядом волонтерів — студентів-педагогів старших курсів. Ініціатори новації не мають наміру зупинятися на одному виші. За рік такі кімнати сподіваються облаштувати в інших навчальних закладах та навіть на вокзалах і у владних структурах.

«Ми хочемо домогтися того, аби якомога більше місць у Рівному стали зручнішими для батьків. Тобто щоб там з'явилися пандуси, стільчики для годування, сповивальні столики. І батьки, залишаючи дітей у подібних кімнатах, могли вирішити свої справи», — наголосила громадський активіст Оксана Кравець.

БЕЗКОШТОВНО ВИВЧИТИ КИТАЙСЬКУ МОВУ
У Львові відкрився перший в Україні китайський культурний центр «Ні Хао» («Добрий день»), повідомляє life.pravda.com.ua. В рамках проекту десять студентів з Піднебесної безкоштовно навчатимуть модної зараз китайської мови. Засідання центру відбуватимуться двічі на тиждень. Відвідувачі курсів уже за рік зможуть отримати сертифікати, які будуть дійсні як в Україні, так і в Китаї. Зокрема, з ними можна буде вступати до китайських вишів. Також у центрі буде створена дитяча група.
Організатори заявляють про свою відкритість до добровільної фінансової підтримки, спрямованої, приміром, на публікацію навчальних матеріалів. Наступного року подібні центри планують запустити в інших великих містах України.
Ідея відкриття «Ні Хао» належить громадській організації «Ланьхва», яка вже давно популяризує культуру Китаю в Україні. Саме ця організація була причетна до святкувань китайського Нового року у Львові та до відкриття Українського центру в Шанхаї.
Китайська мова налічує до 80 тис. ієрогліфів, однак для читання газет достатньо вивчити три-чотири тисячі.
також у паперовій версії читайте:
  • СТОЛИЦЯ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • МАНДРИ
  • ЗНАЙ НАШИХ!
  • ЗАХОПЛЕННЯ
  • ЕКСПО

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».