Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«ШАХТАР» — ЗИМОВИЙ ЧЕМПІОН
Донецький «Шахтар» на зимову перерву пішов на першому місці. В останньому турі гірникам потрібно було не програти в Одесі місцевому «Чорноморцю», однак донеччани перевиконали це завдання і з гарним настроєм пішли на канікули. На другому місці після довгої паузи опинилося київське «Динамо».

Донецький «Шахтар» не дав шансів одеському «Чорноморцю» розділити перше місце за підсумками першої частини сезону. Для команди Романа Григорчука гра з «Шахтарем» була не менш важливою, оскільки це була перевірка командою, що нині на ходу.
Цю перевірку одесити не пройшли, проте дали справжній бій супернику. Перші хвилин 25 гри моряки здебільшого оборонялися і майже забули про атаку. Втім, така тактика Григорчука спрацювала. Стартовий натиск господарі витримали, а потім притисли до воріт і «Шахтаря». Гарні моменти забити втратили Джедже та кілька разів Антонов. Гостям у цих моментах відверто щастило. Не без фарту та чудової гри Безотосного не пропускав голів і «Чорноморець».
Однак в останні хвилини одесити попливли. Втрата концентрації на 45-й хвилині після подачі кутового, й Адріано з близької відстані розстріляв ворота «Чорноморця». Швидко відігратися «Чорноморець» не зумів, бо після забитого гола суддя відразу свиснув про завершення першого тайму. До речі, у перші 45 хвилин суддя Бойко помилково зафіксував офсайд в Антонова, а це був вихід сам на сам із воротарем і цілком можливо, що гол.
У другому таймі обидві команди знову показали відмінний футбол. «Шахтар» грав більш обережно, а ось у «Чорноморця» знову кілька моментів забити втратив Антонов. Після 75-ї хвилини господарі відчутно здали, а ось «Шахтар» почав більше пресингувати, і моментів в атаці в одеситів майже не було. Команда Мірчі Луческу довела гру до цілком логічної перемоги і не дала «Чорноморцю» посидіти на першому чи другому місці.
У Севастополі в передостанньому матчі 18-го туру прем'єр-ліги зустрічалися колективи, які потрапили напередодні у важкі ситуації. «Динамо» фактично без боротьби програло у Лізі Європи бельгійському «Генку», а керівництво моряків за один день розлучилося з головним тренером Геннадієм Орбу та трьома гравцями — Левандовські, Чижовим і Симоненком.
Безпосередньо сам матч активніше почали господарі. «Севастополь» розраховував на навісні подачі, які, щоправда, нічого не приносили. Було враження, що «Динамо» ще не зовсім оговталося від поразки в єврокубку, тому діяли «біло-сині» зовсім непереконливо. Навіть переходити на половину поля суперників їм рідко вдавалося.
Отямилися кияни ближче до середини тайму, коли і створили відразу кілька гольових моментів. Спочатку Ленс змарнував чудовий вихід віч-на-віч, пробивши повз ворота. Потім Мбокані головою після навісу перекинув воротаря, та Чуваєв кінчиками пальців перевів м'яч у поперечину. А з третьої спроби «Динамо» таки забило. Макаренко прострілив зі свого флангу, і м'яч після серії рикошетів прилетів на ногу Ленсу.
Загалом, Джермейн знову виглядав непереконливо. У другому таймі він не використав ще одного виходу сам на сам, та й часто грішив неточними передачами. Надалі гра вирівнялася, після чого втрутилася у перебіг подій погода. На стадіоні можна було оголошувати штормове попередження, пішов град, і Юрій Можаровський був змушений на кілька хвилин забрати гравців із поля.
Ця перерва пішла на користь севастопольцям. Вони знову захопили ініціативу, що принесло результат. Провалом у захисті киян господарі скористалися сповна — Караваєв добив м'яч у сітку після сейву Коваля, котрий перевів у стійку дальній постріл Карнози.
Другу половину кримчани також розпочали активніше. Однак тепер уже «Динамо» відповідало гострими контратаками. «Севастополь» поатакував хвилин 15 і втомився. Починаючи з 55-ї хвилини перевагою заволоділи «біло-сині». А перемогу динамівцям приніс Мбокані, який чудовим ударом головою замкнув навіс Вукоєвича.
«Севастополь» шансів на порятунок не мав. «Динамо» тактично грамотно пресингувало суперників на їхній половині поля. Тому фінальний свисток засвідчив важкі, та все ж три очки для киян, які після цього поєдинку піднялися на друге місце у турнірній таблиці.
Гра 12-го туру прем'єр-ліги «Дніпро» — «Металіст», яка розпочалася ще на початку жовтня, успішно була дограна 4 грудня. Нагадаємо, що матч було перервано після першого тайму, коли на «Дніпро Арені» в той вечір зникло світло. Після серії взаємних звинувачень та боротьби прес-служб обох команд прем'єр-ліга вирішила дограти матч з другого тайму, хоча «Металіст» і наполягав на технічній поразці дніпрян.
У другому таймі цієї гри з електроенергією було все гаразд, а ось емоції в обох командах зашкалювали. «Дніпро» у разі перемоги міг піднятися на другу сходинку турнірної таблиці, а про мотивацію «Металіста» і годі казати, адже команда злетіла з першого місця і нині програє навіть київському «Динамо».
У дограванні матчу «Дніпро» — «Металіст» була справжня битва. «Металіст» вийшов на гру більш зарядженим на результат, а емоцій було більше в дніпропетровців. На 75-й хвилині «Дніпро» опинився у психологічній меншості. Хуанде Рамос в одному з моментів, коли був аут, затримав м'яч у своїх руках, і його вибив Дієго Соуза, а за тренера вступився Ротань. Соуза штовхнув Руслана в обличчя, і той упав. Далі на полі ледве не розпочалася бійка, але все обійшлося. Рамос залишив тренерську лавку, а Соуза отримав жовту картку, хоча заслужив у цьому матчі за сукупністю фолів і на червону.
Очевидно, що, витративши всю енергію на штовханину, «Дніпро» провалився в захисті. На 81-й Девіч вискочив із-за спини Федецького і зробив рахунок у цій грі 2:2. «Металіст» виграв другий тайм цього матчу і здобув очко, яке не дозволило «Дніпру» обійти команду Мирона Маркевича в турнірній таблиці.

Результати матчів 18-го туру:
«Металург» (Донецьк) — «Ворскла» (Полтава) — 4:1
Голи: 0:1 — Громов (17), 1:1 — Мораєс (39, пен.), 2:1 — Мораєс (41), 3:1 — Лазич (51), 4:1 — Мораєс (55)
«Говерла» (Ужгород) — «Таврія» (Сімферополь) — 2:1
Голи: 1:0 — Нікулае (29), 1:1 — Буссаїді (50, пен.), 2:1 — Нікулае (69)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Металіст» (Харків) — 1:1
Голи: 1:0 — Майкон (7), 1:1 — Девіч (54)
«Зоря» (Луганськ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 3:0
Голи: 1:0 — Даніло (69), 2:0 — Даніло (73), 3:0 — Болі (86)
«Волинь» (Луцьк) — «Металург» (Запоріжжя) — 2:0
Голи: 1:0 — Бікфалві (19), 2:0 — Селін (50)
ФК «Севастополь» — «Динамо» (Київ) — 1:2
Голи: 0:1 — Ленс (19), 1:1 — Караваєв (45+3), 1:2 — Мбокані (70)
«Чорноморець» (Одеса) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:1
Гол: Адріано (45)

Догравання матчу 12-го туру
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Металіст» (Харків) — 2:2
Голи: 1:0 — Мандзюк (10), 2:0 — Зозуля (15), 2:1 — Едмар (31), 2:2 — Девіч (81).
також у паперовій версії читайте:
  • З ЖУРБОЮ РАДІСТЬ ОБНЯЛАСЬ
  • БЕЗ ЗЛЕТІВ ТА ПАДІНЬ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».