Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
НА ДИТЯЧОМУ «ЄВРОБАЧЕННІ» УКРАЇНА — ДРУГА
Переможницею ХІ Дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2013», що відбувся в Києві, у Національному палаці мистецтв «Україна», стала представниця Мальти Гайя Каучі з піснею The Start. Дівчинка — не початківець, а майже професіонал, бо співати почала у два з половиною роки, повідомляє Укрінформ. «Срібло» з піснею We are the Оnе виборола представниця України Софія Тарасова. А бронзову нагороду здобув представник Білорусі Ілля Волков, який виконав пісню «Пой со мной».

Право приймати цьогорічний конкурс Національна телекомпанія України здобула після перемоги Анастасії Петрик на пісенному змаганні минулого року в Амстердамі (Нідерланди). Участь у конкурсі взяли представники 12 країн. Виступали конкурсанти в такому порядку: Швеція, Азербайджан, Вірменія, Сан-Марино, Македонія, Україна, Білорусь, Молдова, Грузія, Нідерланди, Мальта, Росія. Ведучою церемонії була фіналістка «Євробачення-2013» Злата Огнєвіч.

«МОЛОЧНІ ХМАРИ» БЕАТИ КОРН
У «Щербенко арт-центрі» у Києві відкрито виставку робіт молодої української художниці Беати Корн «Молочні хмари», повідомляє gazeta.ua. Назва символізує спробу перетворення енергетичного потоку в матеріальний. Пояснює свій задум художниця так: «Причини й наслідки циклічного обміну речовин у природі — захоплюючий процес для власної міфологізації світу. Вода, що стає парою; хмара, яка потоками крапель спадає на землю; рослини, що випаровують вологу, — складові одного ланцюга, який називається біосферою. Перетворення однієї енергії в іншу наштовхує на роздуми про безперервність живих процесів, де втручання людини — цілком даремне».
Беата 2001 року закінчила Ужгородський коледж мистецтв, а 2003-го — Львівську національну академію мистецтв (відділення кераміки). Об’ємно-просторову пластику художниця виділила головним засобом у власній творчій системі. Це, зазвичай, твори декоративного характеру за формою. Іноді художниця навмисно робить акцент на порівнянні контрастних артефактів масової культури з традиційними техніками живопису.

КИТАЙСЬКІ НАРОДНІ КАРТИНИ ДО НОВОРІЧЧЯ
В очікуванні новорічних свят столичний Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків відкрив виставку китайської народної картини няньхуа, що містить найкращі побажання родині на весь наступний рік, повідомляє Укрінформ. Ці твори малювали, вирізали на дошках, друкували й розфарбовували впродовж усього року. А на свята кожна родина вивішувала картини у своєму домі, сподіваючись отримати щастя, здоров’я й добробут.
Нині більшість няньхуа збереглися завдяки європейцям, які свого часу високо оцінили їх і зібрали перші колекції. Музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків презентує унікальні зразки китайської новорічної картини кінця ХІХ ст. з міста Янлюцин — відомого центру цього виду мистецтва.
також у паперовій версії читайте:
  • НОВИЙ ПОГЛЯД НА «ГАМЛЕТА» І «МАЛЕНЬКОГО ПРИНЦА»
  • МАСШТАБНА КАЛІГРАФІЯ З ВОЛОССЯ
  • СТОЛИЦЯ ВЛІТКУ ОЧИМА ХУДОЖНИКІВ
  • КОРОЛЕВА ПІАНО-РОКУ ВПЕРШЕ ПРИЇДЕ ДО КИЄВА
  • УКРАЇНСЬКІ РЕКОРДИ НА SOTHEBY’S
  • ІМЕНИННИЙ КОНЦЕРТ «АКВАРІУМА»
  • АВСТРІЄЦЬ НАПИШЕ СИМФОНІЮ ПРО ГОЛОДОМОР

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».