Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
«КРИШТАЛЕВА ПАЛІТРА-2013»
У Києві 4 грудня відкриється виставка молодих художників «Кришталева палітра-2013», повідомляє i-pro.kiev.ua. В Арт-центрі «Я. Гретера» художники віком від 16 до 30 років матимуть можливість продемонструвати свою творчість широкій публіці. Мета заходу — підтримка та популяризація сучасного українського мистецтва, розкриття таланту молодих художників, заохочення їх до створення нових робіт.

«Кришталева палітра» проводиться втретє. Цього року почесним членом суддівської комісії буде переможець багатьох мистецьких конкурсів світового рівня, відомий американський художник українського походження Олег Радван. Роботи учасників розподілено в дев’яти номінаціях: портрет, пейзаж, натюрморт, сюжетна картина, ню, нефігуратив, графіка, скульптура, актуальне мистецтво (об’єкти та інсталяції). Оргкомітетом уже відібрано та допущено до конкурсу понад 150 робіт 133 авторів.
Окрім Гран-прі конкурсу — композиції з кришталю, передбачено приз «Глядацька симпатія». Кожен відвідувач зможе віддати голос за картину, яка сподобалася найбільше, безпосередньо на виставці або ж на сайті арт-центру. Виставка триватиме до 19 грудня.

ЛІНУ КОСТЕНКО УДОСТОЇЛИ МІЖНАРОДНОЇ ВІДЗНАКИ
Видатна українська поетеса Ліна Костенко удостоєна міжнародної відзнаки імені Омеляна Ковча за значний внесок «у розвиток діалогу культур і народів, міжрелігійного та міжнаціонального порозуміння, благодійної діяльності, за особистий життєвий приклад жертовності й гуманізму», повідомляє newsru.ua. Церемонія вручення відзнаки Блаженного Священномученика Омеляна Ковча відбулася у Римі (Італія) в базиліці Святого Бартоломія.
Комітет із вшанування пам’яті Блаженного Священномученика Омеляна Ковча засновано 2010 року. Зусилля Комітету мають на меті сприяти втіленню його ідей задля міжнаціонального, міжконфесійного та міжрелігійного діалогу, плекання толерантності й взаєморозуміння в суспільстві, популяризації соціально-корисної та благодійної діяльності.
Омелян Ковч — греко-католицький священик. Під час німецької окупації Західної України рятував євреїв від знищення. Навесні 1943 року був заарештований гестапо і ув’язнений у концтаборі «Майданек», де таємно продовжував свою священицьку діяльність. 25 березня 1944 року страчений у газовій камері та спалений у крематорії концтабору.
також у паперовій версії читайте:
  • ФЕСТИВАЛЬ СУЧАСНОЇ МУЗИКИ «ГОЛЬФСТРІМ IV»
  • 90-РІЧЧЯ БАЛЕТНОЇ ТРУПИ ОДЕСЬКОГО ОПЕРНОГО ТЕАТРУ
  • GOGOL BORDELLO ОБІЦЯЄ КИЯНАМ МУЗИЧНИЙ КАРНАВАЛ
  • ВІКНА ЗІ СТАРИМИ ПОРТРЕТАМИ
  • ОГОЛОШЕНО ЛАУРЕАТА ПРЕМІЇ ІМЕНІ ОСТАПА ВИШНІ
  • РОСІЯНИ ПОСТАВЛЯТЬ ОПЕРУ НА САНСКРИТІ
  • СПИСОК НАЙБАГАТШИХ МУЗИКАНТІВ
  • У КИЄВІ ПОКАЗУЮТЬ РОБОТИ УКРАЇНСЬКОГО ВЕЛАСКЕСА
  • НАГОРОДА ДЛЯ ПЕРЕКЛАДАЧІВ
  • У СТОЛИЧНІЙ ГАЛЕРЕЇ ПРЕДСТАВЛЕНО «ВОДУ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».