Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ПОСОЛ ЛИТВИ: ВАЖЛИВО НЕ ВТРАТИТИ УКРАЇНУ
У ЄС згодні відійти від протоколу й готові ухвалити рішення щодо України в останній момент, оскільки це допоможе утримати Росію в західній цивілізації.
Про це розповів посол Литви в Україні Пятрас Вайтєкунас в інтерв’ю «Українській правді».

«На мою думку, нашим суперзавданням є Росія — не віддати Росію, не втратити Росію»,— сказав він.
«Не втратити саму Росію як країну, яка потенційно в майбутньому, на мій погляд, належить західній цивілізації», — додав Вайтєкунас.
«Падіння такої величезної одиниці, як Україна, у бік Митного союзу там підніме хвилю реваншизму, непідтверджених, необґрунтованих очікувань, що «хлопці, якщо ми могли повернути назад Україну, то ми можемо повернути назад усе: хід історії, і відтворити щось на противагу Заходу», — пояснив він.
«Для виконання цього суперзавдання — не втратити Росію — по-перше, потрібно не втратити Україну», — підкреслив Вайтєкунас.
Відповідаючи на запитання про те, коли може бути ухвалене рішення щодо Угоди України про асоціацію з ЄС, посол Литви припустив, що це може відбутися в останні години перед самітом.
«Це рішення буде ухвалюватися на саміті 28–29 листопада у Вільнюсі. І схоже на те, що ухвалюватиметься воно не в останні дні, а в останні години або останні хвилини», — додав він.

* * *
Президент України Віктор Янукович заявляє, що для екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко не буде ексклюзивних підходів.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам у Запоріжжі.
«Моя позиція залишається незмінною — всі громадяни України перед законом рівні, верховенство закону і верховенство права насамперед, і це стосується всіх. Ніяких ексклюзивних підходів ніхто з громадян України не отримає», — сказав Янукович.
Він нагадав, що зараз у парламенті зареєстровано п’ять законопроектів, які дозволяють засудженим виїжджати за кордон на лікування.
Янукович пообіцяв, що підпише узгоджений закон у разі його ухвалення парламентом.

* * *
Представник місії Європарламенту Олександр Кваснєвський прогнозує перенесення асоціації України з ЄС на невизначений час, якщо відповідна угода не буде підписана у Вільнюсі.
Про це він сказав в інтерв’ю кореспонденту УНІАН у Брюсселі.
«Непідписання у Вільнюсі означатиме перенесення асоціації на невідомо скільки років. Бо, скажімо, можна точно прогнозувати, що в найближчі два роки ніхто не займатиметься асоціацією з Україною», — сказав Кваснєвський, пояснивши, що 2014 рік — це рік виборів до Європарламенту, потім обрання нової Єврокомісії, а 2015-й — рік нових президентських виборів в Україні.
«Тоді голова не болітиме тим, щоб займатися Україною»,— зазначив він, додавши, що принаймні два роки були б втрачені.
«А по тих двох роках ми б повернулися до ситуації, яка вже буде іншою. І не обов’язково та ситуація буде кращою. А можливо, навіть і гіршою, аніж у 2013 році», — підкреслив Кваснєвський.
За його словами, усвідомлення того, наскільки високою є ставка цієї гри, є не лише з боку місії Кокса і Кваснєвського чи ЄС, а також розуміння є і в українських лідерів.
«Тут триває битва неймовірного значення і ваги», — наголосив він.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ЯНУКОВИЧ, АЗАРОВ ТА СИМОНЕНКО— ЛІДЕРИ НЕДОВІРИ
  • ВСТУП ДО МИТНОГО СОЮЗУ ПІДТРИМУЮТЬ ЛИШЕ 14% УКРАЇНЦІВ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».