Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ПОБЛИЗУ УЖГОРОДА ВІДКРИЛИ ПАРК ШЕНБОРНА
На Закарпатті відкрито нову туристичну локацію — парк Шенборна, повідомляє life.pravda.com.ua. Парк площею 12 гектарів, який облаштовували три роки, розташовано в урочищі Воєводине — в Перечинському районі, за 30 км від Ужгорода.

Відвідувачів парку зустрічає велика брама, яка символізує австро-угорський період закарпатської історії. На ній розміщені прапори і герби Австрії та Угорщини, а також макети двох охоронців, зодягнених у форму того часу. У парку Шенборна розташоване озеро Тур, посередині якого є штучний острів. Його обриси нагадують кордони Австро-Угорської імперії 1867 року. Там, де розташоване Закарпаття, посаджено маленьке деревце. На острів можна потрапити на дерев'яному плоті, розрахованому на десять осіб.
Над озером відновлено роботу старого кам'яного млина, всередині якого — два жорна вагою по півтонни. Неподалік від озера є міст Чотирьох Євангелістів, на якому встановлено чотири скульптури, що за технікою виконання нагадують скульптури з Карлового мосту в Празі.

У ЛЬВОВІ СТВОРЯТЬ АУДІОТУРИ
У рамках проекту «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі», мета якого — збільшити щорічну кількість туристів, котрі відвідують шість обраних міст Західної України та Східної Польщі (Львів, Івано-Франківськ, Коломия, Люблін, Замосць та Пшеворськ), планують створити систему екскурсій, розроблених спеціально для індивідуального споживача, повідомляє i-pro.kiev.ua.
Родзинкою проекту стане створення аудіотурів. З їхньою допомогою туристи, що відвідають Львів, зможуть здійснювати самостійні пішохідні мандрівки без гіда і прослуховувати цікаві аудіоекскурсії. Аудіотури працюватимуть через портативні медіа-пристрої у супроводі детальних карт історичних частин міста. Ці карти відображатимуть місця зупинок, а також інформаційні вказівники вздовж туристичних маршрутів.
також у паперовій версії читайте:
  • СТАТИСТИКА
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ДИВА
  • ЕКСПО
  • СТОЛИЦЯ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».