Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
СТАНЦІЯ АНДРІЯ ШЕВЧЕНКА У ЛОНДОНСЬКОМУ МЕТРО
Футбольна асоціація Англії та Лондонське метро, яким у нинішньому році виповниться 150 років від дня заснування, цікавим чином вирішили відзначити спільний ювілей. Ці організації тимчасово перейменували підземну транспортну систему столиці Англії і назвали станції на честь футбольних зірок минулого і сьогодення, повідомляє gazeta.ua.

Лінії Лондонського метро тепер називатимуться: «Флангові захисники», «Центральні захисники», «Зірки чемпіонатів світу», «Рефері/Адміністратори», «Герої Кубка Англії», «Менеджери», «Воротарі», «Півзахисники», «Жінки-футболісти», «Зірки довоєнного часу», «Перші капітани збірних», «Зірки-іноземці».
Пасажир, наприклад, може зайти в метро на станції «Стівен Джеррард» і, зробивши кілька пересадок, дістатися до станції «Алекс Фергюсон». Цікаво, що одна зі станцій носить ім'я володаря «Золотого м'яча-2004», українця Андрія Шевченка. Вона пересадочна — з неї можна перейти на станцію «Філа Паркса».

НА БУКОВИНІ ЗАКЛАДЕНО БІБЛІЙНИЙ САД
На території Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича заклали перший в Україні Біблійний сад, повідомляє unn.ua. Ідея його створення виникла три роки тому й пов'язана з виходом у світ книги «Рослини Святого Письма» авторів Світлани Руденко, Оксани Івасюк, Степана Костишина й протоієрея Миколи Щербаня.
«Особливість цієї книги полягає в тому, що її співавторами є викладачі трьох факультетів — біологічного, філологічного й теологічного. Аналогів такої співпраці спеціалістів різних фахів, як мав цей проект, раніше в університеті не було», — сказав перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць. Він також висловив сподівання, що Чернівецький Біблійний сад стане матеріальним, земним уособленням саду духовного, взірцем співіснування людини і природи.

НА ЧЕРНІГІВЩИНІ З'ЯВИВСЯ МУЗЕЙ СОФІЇ РУСОВОЇ
Музейну мапу Чернігівщини поповнив новий об'єкт, повідомляє i-pro.kiev.ua. У селі Олешня Ріпкинського району відкрився Історико-меморіальний музей Софії Русової — українського педагога, прозаїка, літературознавця, громадської діячки, одної з піонерок українського жіночого руху. Експозиція, яку створили фахівці Чернігівського історичного музею імені В. Тарновського, розмістилася в будиночку на території садиби Ліндфорсів (дівоче прізвище), де вона народилася.
У невеликому за площею приміщенні автори намагалися розкрити життєвий і творчий шлях видатної громадської та державної діячки. Окремі розділи присвячено її родині — батькам, брату та сестрам, дітям, друзям, розповідають про педагогічну діяльність як в Україні, так і в еміграції. Окрасою експозиції є меморіальні речі Софії, передані її нащадками. Затишну домашню атмосферу створюють невеликий інтер'єр і камін. Знайшлося в музеї місце й історії розвитку гончарних традицій села Олешня та майстерні, створеній Ліндфорсами.
також у паперовій версії читайте:
  • РЕКОРДИ
  • ЗАХОПЛЕННЯ
  • ДИВА
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ФАКТ
  • СТОЛИЦЯ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».