Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
БЛИСКУЧИЙ ДЕБЮТ ВАСИЛЯ ЛОМАЧЕНКА
Дворазовий олімпійський чемпіон з боксу Василь Ломаченко здобув упевнену перемогу у своєму першому бою на професійному рингу. В американському Лас-Вегасі він у четвертому раунді нокаутував мексиканця Хосе Луїса Раміреса.

Сумнівів у тому, що український боксер кращий, не виникло протягом жодної хвилини поєдинку, в якому розігрувався титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у напівлегкій вазі. Уже в першому раунді мексиканець після одного з ударів у печінку опинився в нокдауні, але знайшов у собі сили піднятися.
Раміреса в жодному разі не можна вважати аутсайдером — до зустрічі з Ломаченком він обіймав сьомий рядок у рейтингу WBO, мав 23 перемоги в 27 поєдинках, та й за статистикою бою не поступався Василеві: мексиканець завдав 256 ударів, українець — 241 (щоправда, влучність була значно вищою у переможця — 43% проти 20%). Як і більшість мексиканських бійців, він має хоробре серце і до останнього удару йшов уперед...
Йшов, аж поки на фініші четвертого раунду отримав ще одне влучання в печінку і покотився помостом, скрутившись від болю. Рефері просигналізував, що бій завершився, і за хвилину підняв догори руку Василя Ломаченка.
Після бою наш боксер жартома вибачався, що не зміг провести на рингу весь запланований для поєдинку час: «Хотів відбоксувати всі десять раундів, та не вийшло — рука якось сама вилетіла».
Фахівці і професіонали одразу оцінили рівень новачка серед професіоналів. Колишній суперник братів Кличків (у його активі перемога над Віталієм, у пасиві — дві поразки від Володимира), дворазовий екс-чемпіон світу у важкій вазі Кріс Бірд відзначив: «Цей хлопець — неймовірний боєць! Шульга з чудовими ногами і відмінним балансом. У своєму першому бою він бився з хлопцем, у якого було майже тридцять боїв на професійному рингу. У Ломаченка дуже добрий стиль. Зі своєї правобічної стійки він ніби нанизує своїх опонентів на ліві удари в корпус, як рибу на гачок. Він спіймав Раміреса точним ударом у першому раунді і таким само ударом згодом. Ломаченко показує дуже зрілий бокс як для дебютанта, щоправда, в нього величезний досвід в аматорському боксі».
Перемога в цьому бою дає Ломаченкові шанс уже за кілька місяців боксувати за звання чемпіона світу за версією WBO у напівлегкій вазі. Поєдинок попередньо запланований на 25 січня 2014 року.
Кріс Бірд застерігає українця від поспішності: «Кажуть, що у своєму другому бою Ломаченко битиметься з іншим мексиканцем — Орландо Салідо, який боксував відразу після нього і виглядав теж дуже добре. Салідо дуже сильний боксер, і, на мою думку, команді Ломаченка не варто поспішати. Мені здається, йому краще трохи почекати з титульним боєм. Інший дворазовий олімпійський чемпіон — кубинець Рігондо — вийшов на титульний бій у сьомому чи восьмому поєдинку на професійному ринзі. На мою думку, Ломаченкові варто провести ще пару боїв, щоб звикнути до професійного боксу, а потім уже вигравати титул».
І все ж захоплення від побаченого у Бірда переважає: «Потенціал у Ломаченка просто захмарний, ще більший, ніж я думав. Це був перший його бій, який я бачив. Я був дуже вражений усім — і тим, наскільки врівноваженим і розслабленим він був, і силою його удару, і його комбінаціями, і тим, як він рухається, і тим, як він «нанизує» свого опонента. Це все просто неймовірно. Я думаю, що Ломаченко буде багаторічним чемпіоном і стане одним із видатних боксерів».
На відміну від Кріса Бірда, стиль і перемога Василя не стали сюрпризом для його колеги по олімпійських перемогах Олександра Усика. «У мене залишилися найяскравіші враження від поєдинку Васі — мого брата! Я не міг його не підтримати і навіть ненадовго перервав свої тренування. Перемога була ефектною. Я отримав масу позитивних емоцій і тепер сповнений сил для продовження підготовки до свого бою. Я заряджений на перемогу!» — сказав Усик, який теж готується до дебюту серед професіоналів (9 листопада в Києві його опонентом буде мексиканець Феліпе Ромеро).
Схоже, українцям буде за кого вболівати на професійному рингу і після того, як з арени остаточно зійдуть Віталій і Володимир Клички.
також у паперовій версії читайте:
  • КОМАНДА ФОМЕНКА ЧЕКАЄ НА ЖЕРЕБ
  • ДО БРАЗИЛІЇ Є ЩЕ ТРЕТИНА ВАКАНСІЙ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».