Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ШВЕЙЦАРСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ МУЗИЧНИЙ ДІАЛОГ
30 жовтня в Колонному залі Національної філармонії України за підтримки посольств Швейцарії та Литви відбудеться концерт за участю видатного швейцарського диригента литовського походження Лютаураса Балчюнаса, повідомляє i-pro.kiev.ua. У 2000–2003 роках він був головним диригентом Литовського національного театру опери та балету, започаткував міжнародні музичні фестивалі в Трокаї, у Швейцарії — Mammern Classics, Murten Classics Festival.

У Києві диригент виступить разом із Національним ансамблем «Київська камерата», відомими українськими музикантами — заслуженою артисткою України, скрипалькою Богданою Півненко, лауреатом міжнародних конкурсів скрипалем Борисом Громовим та Ярославом Венгером. У концерті прозвучать твори Бетховена, зокрема Концерт для скрипки з оркестром й увертюра «Коріолан», Моцарта — симфонія-кончертанте для скрипки і альта з оркестром, Шуберта — симфонія № 5 та ін.

СТОЛИЧНА ГАЛЕРЕЯ ПОКАЗУЄ ЛЬВІВСЬКИЙ ЖИВОПИС
У галереї «АВС-арт» — виставка творів Юрка Коха BodyТown, повідомляє moemisto.com.ua. Він — знавець найпотаємніших куточків Леополіса, його лицьового й зворотного боків; спостерігач за парадоксами й закономірностями міста, за його мешканцями: упізнаваними постатями, ликами й масками, прихованими істотами й невидимими сутностями. «Виставка BodyTown — це мій вимір, моє місто — внутрішнє. Місто сновидінь, паралельний світ, що виглядає, як реальний», — наголошує художник. Митець характеризує свій творчий метод як «метафізичний маньєризм».
Кох багато виставлявся за кордоном, але для персональної виставки в Києві не випадало нагоди. Галерея «АВС-арт» — перша київська локація творів львівського маестро. В експозиції галереї представлено вибраний живопис: близько 50 полотен 1990-х — 2010-х років, об’єднаних особливою метаурбаністичною атмосферою. Тут Персона (Body) й Місто (Town) — єдина цілісність, зафіксована художником у своїй, іноді майже невловимій, багатоликості. Роботи майстра є в колекціях України, Італії, Данії, Бельгії, Японії та США.
також у паперовій версії читайте:
  • У КИЄВІ ЕКСПОНУЮТЬ РОБОТИ ШАГАЛА І ПІКАССО
  • ЗІГРАЮТЬ БАХА ПО-ІНШОМУ
  • НАЙБІЛЬШЕ В УКРАЇНІ ГРАФІТІ
  • В УКРАЇНУ ПОВЕРНУЛАСЯ СТАРОВИННА БАНДУРА
  • НОВОЗЕЛАНДКА — ЛАУРЕАТ БУКЕРА
  • ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЛІДЕРА ГРУПИ «БРАТИ ГАДЮКІНИ»
  • ВДРУГЕ ВІДБУДЕТЬСЯ KYIV SCULPTURE PROJECT
  • ПОКАЗ ТЕАТРАЛЬНИХ КОСТЮМІВ І ДЕКОРАЦІЙ
  • У ЧЕРНІВЦЯХ ПРОВЕДУТЬ ДНІ БРУНО ШУЛЬЦА
  • ВИСТАВКА ТАБІРНИХ ВИШИВОК
  • ФЕСТИВАЛЬ ОБЕРТОНОВОЇ МУЗИКИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».