Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
МІНСОЦПОЛІТИКИ ВИЗНАЧИЛО ПРІОРИТЕТИ
Нова філософія роботи у сфері зайнятості, вдосконалення пенсійного забезпечення та соціальний захист найбільш уразливих категорій громадян — ключові пріоритети в діяльності Мінсоцполітики щодо досягнення соціальної справедливості.

Про це заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська на Міжнародній конференції «Які перспективи соціальної безпеки та справедливості в Україні?», повідомили в прес-службі Мінсоцполітики.
«Для Мінсоцполітики поняття соціальної справедливості є базовим принципом, на якому будується вся наша діяльність. Втілюючи принцип соціальної справедливості, ми виділили три ключові пріоритети у діяльності міністерства», — зазначила Н. Королевська.
По-перше, це нова філософія роботи у сфері зайнятості. «Наша мета — забезпечити людям не допомогу по безробіттю, а достойну високооплачувану роботу, яка є найкращою формою соціального захисту. В рамках реалізації такої філософії вже запрацював Закон «Про зайнятість населення», — сказала Н. Королевська.
Другий пріоритет у діяльності міністерства — вдосконалення пенсійного забезпечення. «Наше завдання — зробити пенсійну систему справедливою. Щоб людина була впевнена — вона гарантовано отримає пенсію, яка залежить від рівня оплати праці та трудового стажу і забезпечить гідне життя», — наголосила Н. Королевська.
За цим напрямом Мінсоцполітики діє в межах можливостей, які надає економіка. Нині ситуація з виплатами пенсій в Україні стабільна. Платежі здійснюються за графіком. Від початку року вже виплачено пенсій на суму 187 млрд грн, що майже на 15 млрд більш ніж за аналогічний період 2012 р.
Третій пріоритет — це соціальний захист найвразливіших категорій громадян. За дев’ять місяців цього року всі види державної допомоги (виплати на дітей, малозабезпеченим, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства тощо) профінансовано вчасно і в повному обсязі. У вересні було виплачено 3 млрд 338 млн грн, а від початку року — понад 29 млрд. Це на 5 млрд грн більш ніж за дев’ять місяців 2012 р.
Водночас міністерство працює над підвищенням якості та адресності соціальних послуг, над ефективністю використання коштів, щоб допомогу одержували ті, хто її найбільше потребує.
Також Мінсоцполітики активізує роботу на рівні кожної громади. «Я ставлю завдання: у тих ситуаціях, де це можливо, діяти на випередження проблем, щоб потім не долати наслідки. Це завдання виконують 12 тис. фахівців соціальної роботи, які повинні постійно тримати руку на пульсі, знати кожну родину, в якій є проблеми, і координувати надання усіх видів соціальних послуг та допомог», — підсумувала міністр.
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ НА РИНКУ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ
  • ФЕСТИВАЛЬ «ПОВІРИМО У СЕБЕ» СТАРТУЄ В КИЄВІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».