Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
НАСТУПНІ ТИЖНІ — ВИЗНАЧАЛЬНІ
Заступник голови партії «Батьківщина», голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря та комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле зустрілися в Брюсселі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ВО «Батьківщина», вони заявили про важливість кількох наступних тижнів для вчасного виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом у листопаді.
Сторони обговорили перспективи європейської інтеграції України та питання, пов’язані з підписанням Угоди про асоціацію під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.
«Ми підтримуємо підписання угоди, але лише за умови виконання критеріїв Ради ЄС», — наголосив Фюле, відкинувши «можливість послаблення або зменшення критеріїв».
Він високо оцінив роботу парламенту України в цьому напрямку та обговорив з Немирєю питання, які ще необхідно розглянути Верховній Раді, зокрема закон про прокуратуру.
Окремо сторони наголосили на важливості рішучих дій та досягненні відчутного прогресу в питанні вирішення проблеми політично-мотивованих вироків, у першу чергу справи екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.
Немиря і Фюле погодилися з важливістю кількох наступних тижнів для вчасного виконання критеріїв та наголосили на важливості місії Європарламенту на чолі з Петом Коксом та Александром Кваснєвським у цьому зв’язку.
Крім того, Фюле висловив підтримку Тимошенко та передав їй слова вдячності за її конструктивне звернення до 10-ї щорічної зустрічі в Ялті «Україна та світ в епоху змін: фактори успіху», яке високо оцінили учасники.


СТАРТУВАВ ОСТАННІЙ ПРИЗОВ
Останній призов на строкову військову службу стартував в Україні у вівторок. З наступного, 2014 року, армія стане контрактною.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.
«Протягом жовтня-листопада поточного року військовими комісаріатами України буде призвано та направлено до військ (сил) — 10800 осіб. Із них до Збройних Сил України — 5000, Внутрішніх військ МВС України — 4800 та Державної спеціальної служби транспорту — 1000», — йдеться у повідомленні.
Водночас на сьогодні близько 270 тис. юнаків призовного віку мають відстрочку від призову у зв’язку зі здобуттям освіти.
На військовому обліку призовників перебувають близько 1,2 млн громадян, які мають стати для військових частин Збройних Сил та інших військових формувань молодим поповненням.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ІЄРАРХИ МОЛИТИМУТЬСЯ ЗА ЄВРОПЕЙСЬКЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ
  • УКРАЇНА І ДАЛІ СКОРОЧУЄ СПОЖИВАННЯ РОСІЙСЬКОГО ГАЗУ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».