Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ДИВО ВІД ДОНЕЦЬКОГО «МЕТАЛУРГА»
Два несподіваних результати подарував уболівальникам одинадцятий тур чемпіонату України з футболу у прем'єр-лізі. Втім, якщо до невдач столичного «Динамо» шанувальники вітчизняного футболу потихеньку починають звикати, то вимучена нічия донецького «Шахтаря» в протистоянні із земляками з «Металурга» була сприйнята як грім серед ясного неба.

Раніше у зустрічах двох донецьких команд рідко можна було побачити справжню боротьбу. «Металург» досить часто грав напівсили і особливо не засмучувався поразкам від іменитого суперника. Проте цього вечора глядачі змогли побачити справжнє протистояння. Гірники хоча і намагалися зі старту заволодіти ініціативою, нікуди особливо не поспішали. Першого небезпечного моменту довелося чекати до 15-ї хвилини. Даріо Срна зробив простріл на Феррейру, але удар аргентинця парирував Бандура. Трохи згодом міг забивати Фернандо — тепер виручив Насонов, вибивши «снаряд» на кутовий.
Однак першими забили металурги на 24-й хвилині матчу. Сергій Болбат зробив простріл на Лазича, Ярослав Ракицький намагався перешкодити сербу, але лише зрізав м'яч у свої ворота. До кінця тайму у «Металурга» було ще кілька моментів, щоб збільшити свою перевагу. А от номінальні гості у першій половині гри виглядали невпевнено.
На початку другого тайму «Металург» забив удруге. Мораєш скористався позиційною помилкою Ракицького, вийшов на оперативний простір і технічно перекинув П'ятова, який вийшов із воріт. Однак уже в наступній атаці «Шахтар» зусиллями Тейшейри відставання скоротив. Після забитого м'яча «Шахтар» проводив атаку за атакою і неодноразово міг зрівнювати рахунок. Хоча лише на 82-й хвилині гірники змогли це зробити. Шевчук виконав простріл із лівого флангу, Барановський і Насонов помилилися позиційно, і Едуардо з лінії воротарського пробив під Бандурою — 2:2.
Під завісу матчу знову міг забити Тейшейра, але на висоті був голкіпер металургів, який намертво накрив «снаряд» після удару бразильця низом. У свою чергу, «Металург» мав відмінну можливість вирвати перемогу на третій доданій хвилині. Мораєс обіграв Шевчука, вийшов сам на сам із П'ятовим, але переграти його не зумів — бойова нічия 2:2.
Уболівальники київського «Динамо» вже помітили: що не матч, то «біло-сині» стабільно втрачають очки. Причому немає ніякої різниці, чи грає команда Олега Блохіна із середняком прем'єр-ліги чи Ліги Європи. Цього разу дорогу динамівцям перейшла «Ворскла».
Із перших хвилин матчу у Полтаві було зрозуміло, що господарі налаштовані на перемогу. І на 33-й хвилині атака «Ворскли» закінчилася взяттям воріт. Яхович на швидкості обійшов Хачеріді і Драговича і з лінії штрафного майданчика перекинув Коваля, який далеко вибіг із воріт.
Щоправда, довго святкувати господарям не довелося. На 40-й хвилині масований штурм воріт «Ворскли» закінчився влучним ударом Баланди — 1:1. А далі сталося те, до чого тренерам та гравцям «Динамо» доведеться звикати після зміни футбольної влади. Після подачі у штрафний майданчик киян м'яч торкнувся руки Вукоєвича, і арбітр Віталій Годулян поставив пенальті, який чітко реалізовував Громов.
На початку другого тайму Годулян знову привернув до себе увагу. На 50-й хвилині він показав червону картку Ідейє, який нібито вдарив Даллку під коліно після свистка. Чітко відеоповтор цей момент не показав. Гра в меншості у киян зовсім не пішла, а ось Ковалю довелося кілька разів виручати свою команду. Але вже в доданий арбітром час Аруна проштовхнув м'яч у ворота «Ворскли».
Лідер першості — харківський «Металіст» — у напруженій боротьбі переміг запорізький «Металург» із рахунком 3:2. Марко Девіч тричі відзначився у воротах свого суперника. Тепер у голеадора «Металіста» 13 влучних ударів в 11 поєдинках нинішнього чемпіонату.
Проте є у цьому матчі і, так би мовити, чорна пляма. А саме — дії головного арбітра Сергія Березки в одному з епізодів за рахунку 2:2. Арбітр не розібрався у простій ситуації під час подачі м'яча зі стандарту біля воріт «Металурга». Девіч і Баліч вирішили поштовхатися поблизу воротарського майданчика. Як буває у кожному епізоді, у кожній грі, коли гравці чекають на навіс. При цьому Марко навіть дещо відмахнувся від суперника ліктем. Березка показав жовту картку обом футболістам. А для гравця «Металурга» це означало вилучення. Куди дивився додатковий асистент, котрий міг допомогти розібратися у ситуації, невідомо.
От і думається, чи справді помилки на користь «Металіста» випадкові. Минулого туру Віктор Швецов у Сімферополі за рахунку 2:0 на користь харків'ян не поставив 100-відсоткового пенальті у ворота гостей. Тепер — Сергій Березка зі своєю видуманою червоною карткою у Харкові. Подібні інциденти були й у попередніх турах.
У принциповому протистоянні у Дніпропетровську «Дніпро» здолав опір одеського «Чорноморця» і вийшов на друге місце у турнірній таблиці.

Результати всіх матчів 11-го туру:
«Зоря» (Луганськ) — «Волинь» (Луцьк) — 2:0
Голи: 1:0 — Болі (72), 2:0 — Болі (82)
«Металург» (Донецьк) — «Шахтар» (Донецьк) — 2:2
Голи: 1:0 — Ракицький (24 авт), 2:0 — Мораєс (52) 2:1 — Тейшейра (54), 2:2 — Едуардо (82)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) —«Чорноморець» (Одеса) — 2:0
Голи: 1:0 — Калінич (44), 2:0 — Коноплянка (75)
«Іллічівець» (Маріуполь) —»Говерла» (Ужгород) — 0:1
Гол: — Кочіш (23)
«Карпати» (Львів) —»Таврія» (Сімферополь) — 2:1
Голи: 0:1 — Пластун (48, авт.), 1:1 — Зеньов (76, пен.), 2:1 — Бусаїді (79, авт.)
«Ворскла» (Полтава) —»Динамо» (Київ) — 2:2
Голи: 1:0 — Яхович (33), 1:1 — Беланда (40), 2:1 — Громов (44 пен.), 2:2 — Аруна (90+1)
«Металіст» (Харків) —»Металург» (Запоріжжя) — 3:2
Голи: 1:0 — Девіч (19), 2:0 — Девіч (23), 2:1 — Штурко (45), 2:2 — Штурко (61), 3:2 — Девіч (77)
«Арсенал» (Київ) — ФК «Севастополь» — 3:1
Голи: 0:1 — Левандовські (33 пен.), 1:1 — Кравець (53), 2:1 — Аржанов (61), 3:1 — Кравець (69)
також у паперовій версії читайте:
  • ФІФА, FARE І ВИБІРКОВЕ ПРАВОСУДДЯ
  • «ШАХТАР» ПОЇДЕ ДО «БАЙЄРА» ЛІДЕРОМ
  • КЛИЧКО — ПОВЄТКІН: БЕЗ КОМПРОМІСІВ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».