Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
В УКРАЇНУ ПРИЇДЕ «ВАЙНАХ»
Чеченський державний ансамбль танцю «Вайнах» знову приїде в Україну, повідомляє i-pro.kiev.ua. Він представить нову концертну програму на кращих сценах: 22 жовтня — у Донецьку, в Палаці молоді «Юність», 24 жовтня — у Києві, в Національному палаці «Україна». Концерти відбудуться в межах Міжнародного фестивалю українсько-чеченської дружби «Від Дніпра до Терека-2013», який пройде в Києві у жовтні.

«Вайнах», що означає «наш народ», «наші люди», — найстаріший творчий колектив, історія якого налічує понад 70 років, а тому він по праву вважається перлиною Чеченської Республіки. Від початку заснування ансамбль представляв глядачеві не просто окремі номери, а цілі вистави у танці. Його створювали корифеї пісенного й танцювального мистецтва, такі, як відомий виконавець характерних танців Ваха Дакашев, драматург Абдула Хамидов та інші. В ансамблі танцю «Вайнах» тривалий час солістом був легендарний танцюрист Махмуд Есамбаєв.

ДЕВ’ЯТИРІЧНИЙ ПІАНІСТ ВИПУСТИВ АЛЬБОМ
Кертіс Елтон, дев’ятирічний британський вундеркінд-піаніст, випустив перший альбом, повідомляє i-pro.kiev.ua. Він прославився тим, що став наймолодшим володарем диплома Лондонської консерваторії. Його робота має назву «Денні мрії» і містить авторське виконання Моцарта і Баха.
Хлопчик почав грати в три роки. Успішно здав іспит першого рівня для професійних піаністів. Розвинути талант і навчитися багато чого йому допомогла мама — Хейлі Елтон — професійна піаністка. Нещодавно сімейний дует провів концертне турне по дитячих садках і школах Англії.
Кертіс Елтон не має наміру зупинятися на досягнутому і вже поставив собі за мету виступити на сцені в Королівському Альберт-Холі, в нью-йоркському Карнегі-Холі, а також перед королевою Великої Британії Єлизаветою II.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛАУРЕАТИ ПРЕМІЇ ІМЕНІ В. СВІДЗІНСЬКОГО
  • У СТОЛИЦІ ЗВУЧАТИМЕ НОРВЕЗЬКИЙ ДЖАЗ
  • САДИБУ ІГОРЯ СТРАВІНСЬКОГО ВІДКРИТО ПІСЛЯ РЕСТАВРАЦІЇ
  • АЛЬФОНС КУЛАКОВСЬКИЙ: «...ЗВІДТИ І ЗВІДСИ...»
  • НАГОРОДА ДЛЯ МУЗЕЙНИКІВ
  • ХУДОЖНИЦЯ МАЛЮЄ ПАЛЬЦЯМИ НІГ
  • ВИЙШОВ НОВИЙ РОМАН ПРО ДЖЕЙМСА БОНДА
  • ФЕСТИВАЛЬ ЖІНОЧИХ МОНОДРАМ «МАРІЯ»
  • «ПЕРКАЛАБА» ПРЕЗЕНТУЄ «ДЖЄРҐУ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».