Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
У ПОДОРОЖ ЄВРАЗІЄЮ— НА МОПЕДАХ
Трансатлантичний весляр і мандрівник-екстремал, одесит Теодор Рєзвой разом зі своїм другом — професійним механіком Євгеном Стояновим на мопедах 9 липня вирушили в багатоденну подорож Україною, Росією та Монголією.

Відважні одесити вирішили не тільки довести, що подорожувати можна на малопотужній техніці, а й установити на мопедах рекорд Гіннесса. За словами мандрівників, багатоденний пробіг, який триватиме до вересня, має мету підтримати дух, славу і туристичний імідж Одеси, де проживає чимало талановитих людей.
Вони пройдуть тим же маршрутом, яким колись їздили на позашляховиках, але вже не до міста Чити, а до Владивостока і Улан-Батора. Загальна протяжність подорожі становитиме понад 23 тисячі кілометрів.
Це буде перший в історії СНД мопедопробіг. Більша частина шляху — це бездоріжжя, — відзначив Т. Рєзвой.

ХРЕСНИЙ ХІД ВІД КАВКАЗУ ДО ІНДОКИТАЮ
«Чернігівський мандрівник, журналіст і письменник Олександр Волощук вирушає в піший Хресний хід. Експедиція проходитиме в рамках Міжнародного хресного ходу, присвяченого 1025-річчю Хрещення Русі, і триватиме до січня 2014 року», — повідомляє офіційний сайт П’ятигірської та Черкеської єпархії РПЦ.
Мандрівку, до якої Олександр готувався два роки, він присвячує Моздокській іконі Божої Матері. Її всю дорогу він нестиме на грудях, пропагуючи християнство. Шлях чернігівця проляже територіями Північного Кавказу та інших регіонів Росії, а також Казахстану, Киргизстану, Узбекистану, Лаосу, Камбоджі, В’єтнаму, Таїланду, Монголії та Китаю.
Подорож О. Волощук здійснить із метою збору матеріалу для нової книги про відвідування православних святинь цих країн. Як і раніше, пересуватиметься він тільки пішки та автостопом.
Подорожувати автостопом О. Волощук почав у 2002 році. Відтоді побував у 623-х містах 22-х країн світу. Загальний кілометраж пройдених ним доріг сягає 177 тис. км. За підсумками своїх мандрівок журналіст написав і видав чотири книжки. Тісна дружба і співпраця Волощука з кавказькими священиками почалася після його участі в експедиції з освячення вершини Ельбрусу. Після того, на замовлення єпархії м. Тирниауза (Росія), він написав книжку про настоятеля місцевого храму, загиблого від рук фанатика-ваххабіта.
також у паперовій версії читайте:
  • СТОЛИЦЯ
  • ДИВА
  • СТАТИСТИКА
  • ЗНАЙ НАШИХ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».