Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
У НОРВЕЗЬКОМУ МУЗЕЇ ПОКАЗАЛИ УКРАЇНСЬКИЙ ОДЯГ
У музеї «Майхауген», у норвезькому місті Ліллехаммер, триває виставка давнього національного одягу з колекції Музею народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай».

Це — одяг Західної України: чорно-біла графічна вишивка Сокальщини, Яворівщини, Жидачівщини, жіночий і чоловічий святковий одяг та аксесуари. Науковими співробітниками були підібрані такі експонати, які є типовими для цього регіону.
«Привезли до Норвегії фотовиставку про наш музей, його експонати, доповнили її народним одягом Західної України, представили вбрання аж десяти етнографічних зон із фондів нашого музею», — розповів заступник директора музею «Шевченківський гай» Михайло Лабойко.
Музей народної архітектури та побуту у Львові четвертий рік співпрацює з музеєм під відкритим небом «Майхауген» за підтримки Директорату збереження культурної спадщини Норвегії. Обидва музеї унікальні — вони розташовані під відкритим небом на величезній території.
Виставка у Норвегії триватиме до жовтня 2013 року.

УКРАЇНЦІ «ВІДРИВАЛИСЯ» ПІД СКРИПКУ, GUANO APES І HURTS
Музичний фестиваль The Best City.ua, який тривав протягом трьох днів у селі Новоселиця під Дніпропетровськом, феєрично завершився минулої неділі.
Протягом першого музичного дня публіка мала змогу послухати виступи популярних українських груп ТНМК та ВВ, а також зарубіжних — гурту «Ночные снайперы», Guano Apes і Hurts.
На другий день фестивалю натовп «відривався» під музику українських Lumiere та Kozak System, російських — співака Дельфіна, гуртів «Би-2», «Ленинград» і «Мумий Тролль». Найбільший шквал оплесків зірвав харизматичний лідер групи «Мумий Тролль» Ілля Лагутенко, а найшаленіші танці з підспівуванням матюків слухачі влаштували під час виступу «Ленинграда».
Третій день фестивалю запам’ятався публіці виступами груп «Мотор’ролла», Lacuna Coil, «Сплин», Enter Shikari та хедлайнерами — німецькими Scorpions.
Під час шоу останніх вкотре впродовж трьох фестивальних днів пройшла величезна злива, проте вона не налякала шанувальників Scorpions. Щоб послухати відомих виконавців, слухачі озброїлися парасольками, вдяглися у дощовики та навіть накривалися туристичними килимками.
Фестиваль традиційно розпочався з байкерського параду, який занесли до Книги рекордів як найбільшу колону байків в Україні — 1,4 тис. мотоциклів.
також у паперовій версії читайте:
  • ХТО ПРЕДСТАВИТЬ УКРАЇНУ НА «НОВІЙ ХВИЛІ»-2013?
  • УНІКАЛЬНІ ЦІННОСТІ ПРЕЗЕНТУЄ АРСЕНАЛ
  • УКРАЇНСЬКИЙ РЕЖИСЕР ОТРИМАВ НАГОРОДУ
  • ТРИ НОЧІ ЛЬВІВ’ЯНИ НЕ СПАЛИ...
  • ДО 200-річчя ВЕРДІ ПОСТАВИЛИ «ДАМУ З КАМЕЛІЯМИ»
  • АВТОР РОМАНІВ РОБЕРТ ГЕЛБРЕЙТ
  • ЕМІР КУСТУРІЦА ЗІГРАЄ ЗАКОХАНОГО ЧЕНЦЯ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».