Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
УЧИТИ АЛФАВІТ ПРИЇЖДЖАЙТЕ ДО ТЕРНОПОЛЯ
Тридцять три літери українського алфавіту намалювали на 85 метрах підпорної стіни в Тернополі до Дня Конституції. Триметрові літери 10 днів виводив 24-річний місцевий графітчик Олег Голубович із двома своїми друзями. Каже, що мета акції — нагадати українцям, скільки ж букв є в національній абетці.

Усе почалося з жарту. Олег спитав друга, скільки букв в абетці. Той не знав. Тоді він почав питати знайомих, потім навіть незнайомих людей — перехожих на вулиці. З'ясувалося, що з 10 українців лише троє знають кількість букв точно, двоє вгадують з другої спроби. А решта називає випадкові цифри.
На найбільшу в Україні абетку витратили 60 літрів білої фарби та 20 літрів чорної. Її надали для акції безкоштовно виробники фарби.
Алфавіт розмістили на окраїні міста біля найбільшого в місті ТРЦ «Подоляни». Букви добре видно тим, хто об'їжджає Тернопіль по об'їзній дорозі на машині.

ЧЕРЕЗ ВЕЛИКИЙ КАНЬЙОН — БЕЗ СТРАХОВКИ
Нік Валленда став першою людиною, якій удалося перетнути Великий каньйон без страховки по тросу. При цьому йому довелося йти на висоті більше 450 метрів. У деяких місцях його глибина сягає 1,8 тис. метрів.
На цей подвиг йому знадобилося 23 хвилини. Усього він пройшов близько 430 метрів.
При цьому йому ще й створили проблеми — на американця дув штучний вітер із поривами, які досягали швидкості 80 кілометрів на годину.
34-річний Нік — спадковий канатоходець і акробат. Кілька досягнень за участю Валленди потрапили до Книги рекордів Гіннесса. Зокрема, він перетнув Ніагарський водоспад по тросу на висоті 50 метрів, а ще проїхав на велосипеді 45 метрів по канату (висота — 40 метрів).
У 1978 р. прадідусь Ніка Карл Валленда впав, коли здійснював трюк у Пуерто-Ріко. Після переходу через Великий каньйон Нік не приховував своїх сліз: «Я згадував мого прадіда. Все, що я зробив,— це для нього».
Відтепер Валленда мріє прогулятися між нью-йоркськими будівлями Chrysler Building і Empire State Building.
Наприкінці січня Нік Валленда зробив черговий трюк: без страховки пройшов по сталевому тросу, натягнутому на висоті більше 60 метрів в місті Сарасота у штаті Флорида. Трос натягнули в центрі міста, над дорогою, яку на час виконання трюку перекрили.


також у паперовій версії читайте:
  • ФАКТ
  • СТАТИСТИКА
  • МАНДРИ
  • ЗНАЙ НАШИХ!
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».