Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
СЕРІАЛИ, ЯКІ ПОТРАПИЛИ ДО КНИГИ РЕКОРДІВ ГІННЕССА
Гардероб головних героїв серіалу «Пліткарка» коштував аж 20 млн доларів! Напередодні зйомок кожної серії, щоб знайти 80 одиниць вбрання, доводилося передивлятися 500. Деякі наряди актори взяли собі, інші — розпродано на аукціоні. Гроші підуть на благодійність.

Сімейка Сімпсонів потрапила на сторінки Книги рекордів Гіннесса аж двічі: як найдовший анімаційний серіал (24 серії) і як проект із найбільшою кількістю запрошених зірок.
Коли авторам «Гри престолів» знадобилося створити дотракійську мову, яка потрібна була за сюжетом, канал НВО запросив професійного лінгвіста Девіда Пітерсона. Він склав словник із 2000 неіснуючих слів.
Рекламна компанія серіала «Декстер» стала найкривавішою. Піарщики студії вирішили залити у фонтани 14 найбільших американських міст бутафорську кров! Це дуже налякало відвідувачів парків.
Амбіціозний фантастичний проект Стівена Спілберга «Терра Нова» не виправдав надій, проте залишився в історії ТВ як серіал з найдорожчим проектом — на зйомки двогодинної серії Genesis витрачено 20 млн доларів.
Книга таїнств у серіалі «Зачаровані» має вагу 4 кг 300 г. Кожна її сторінка намальована художниками вручну. Акторки, які зіграли сестричок-відьом Холліуелл, називали сцени з книгою — непідйомними, бо тримати її було дуже важко.
Фінальну серію містичного серіалу «Загублені» (Lost) визнано найбільш скачуваною в історії сервіса BitTorrent. За одну добу на комп’ютери його скачало близько мільйона користувачів, а роздавали — 100 тисяч одночасно.
80% подій, що відбуваються в серіалі «Теорія брехні», чиста правда, стверджує психолог Пол Екман, за книгою якого знято проект. Професор особисто консультував акторів та вчив їх читати по обличчю. Проте 20% подій, за словами Екмана, — цілковита маячня.
Якщо ви захочете зробити копію татуювання Майкла Скофілда (Вентворт Міллер) із серіалу «Втеча», то в тату-салоні вона обійдеться в 15 тис. дол. А на її набивання знадобиться 200 годин. Художники ж серіалу малювали її всього п’ять годин. Татуювання швидко вицвітало, тому зйомки робилися дуже швидко.
Серіал «Хор» побив рекорд рок-н-ролла Елвіса Преслі, відправивши 20 пісень у британський хіт-парад усього за 58 тижнів. Рекорд Елвіса тримався кілька десятиріч, і перемогти його було дуже важко.
Знімальна група сіткому «Друзі» кожного вечора замовляла 85 піц! Також кіномитці випивали за тиждень 100 ящиків мінеральної і солодкої газованої води.
Американський серіал «Направляючий світло» вперше вийшов на екрани 1952 року і демонструвався аж до 2009-го! За 57 років було показано 15762 серії про життя священика з передмістя Чикаго. Напевне, священик проповідував би й надалі, якби не закінчилося фінансування серіалу.
«Доктор Хаус» заслужено посідає місце в Книзі рекордів Гіннесса як найпопулярніший серіал десятиліття. За вісім років трансляції (2004–2012 рр.) його подивилося понад 80 млн осіб у 70 країнах світу.
також у паперовій версії читайте:
  • МУЗЕЙ ПУШКІНА РЕСТАВРОВАНО
  • ВИСТАВКА ДО СВЯТКУВАННЯ 1025-ліття ХРЕЩЕННЯ РУСІ
  • МУЗИКУ МОЖНА ПОСЛУХАТИ НА ВУЛИЦІ
  • «ОКЕАН ЕЛЬЗИ» ПРОДОВЖИТЬ ТУР У ВЕРЕСНІ
  • БУРМАКА ВЧИТЬ ЖИТТЮ МАЛОЛІТНІХ ЗЛОЧИНЦІВ
  • ПРИВАТНЕ ЖИТТЯ ПАПИ ВОЙТИЛИ
  • ДАНІЯ ВИЗНАЧИЛА ДАТУ ПРОВЕДЕННЯ «ЄВРОБАЧЕННЯ-2014»
  • ДЕПАРДЬЄ СТАВ БАТЬКОМ ГАЛУСТЯНА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».