Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ВИСТАВКА ПОСМЕРТНИХ МАСОК ЗНАМЕНИТОСТЕЙ
У Музеї однієї вулиці триває виставка «Пускай внутри, за гипсом этой маски, подвижные скрываются черты», повідомляє i-pro.kiev.ua. У експозиції презентовано 60 справжніх посмертних масок: королеви Британії Вікторії та її сина, принца Леопольда, австрійського імператора Франца Йосифа, турецького «батька нації» Ататюрка, югославського лідера Броз Тіто; філософів — Вольтера і Гегеля; поетів і письменників — Гюго, Рільке, Фейхтвангера, Брехта, Манна, Бєлого, Шолохова; винахідників — Менделєєва, Едісона, Тесли; композиторів — Рубінштейна, Штрауса, Равеля; зірки німого кіно Нільсен; кінорежисера Параджанова та інших.

«ФАБРИКА РАДОСТІ» ДЛЯ ДІТЕЙ
У Державному музеї іграшки відкрилася виставка «Фабрика радості», присвячена 40-річчю Донецької фабрики іграшок, повідомляє Укрінформ. Тут можна побачити величезне сімейство клишоногих ведмедиків, мавпочок і собак, а також ляльок і складні механічні іграшки, якими гралося не одне покоління радянських дітей. Тутешні досвідчені екскурсоводи не лише покажуть виставку, а й розкажуть цікаві та неймовірні історії створення деяких іграшок.
За словами директора музею Людмили Гладун, фабрику з випуску дитячих іграшок заснували в Донецьку 1973 року на території колишньої шахти № 31, де свого часу працював слюсарем Микита Хрущов. Вона вважалася найбільшою в СРСР та Європі. Це унікальне підприємство було оснащено сучасним іноземним обладнанням, що дало змогу виробляти м'яконабивні та складні технічні іграшки, ляльок, моделі-копії літаків і автомобілів, які не поступалися відповідним виробам із Болгарії, Угорщини, Чехословаччини, Італії, Японії, Англії, Фінляндії та НДР.
«Фабрика радості» зупинила свою роботу 2003 року, але іграшки, які були колись там виготовлені, досі зберігаються у багатьох сім'ях як пам'ять про дитинство.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКСПО
  • ФАКТ
  • ОСОБИСТОСТІ
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».