Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ДНІ ПОЛЬСЬКОГО КІНО
Від 29 травня по 4 червня в Україні пройдуть VІIІ Дні польського кіно, повідомляє unn.ua з посиланням на сайт Польського інституту в Києві. Цього року захід відбудеться у шести містах України: Києві, Одесі, Донецьку, Вінниці, Харкові та Сімферополі. Нині в рамках Днів польського кіно буде представлено сім найкращих стрічок, створених упродовж останніх двох років, різних за жанрово-стильовою палітрою. Усі фільми розраховано на широку глядацьку аудиторію. Картини демонструватимуть із DVD з українськими субтитрами.

Почесним гостем Днів польського кіно стане відомий режисер Піотр Тшаскальський, який презентує на відкритті свою нову стрічку «Мій велосипед».
Організатори проекту: Польський інститут у Києві, Інститут Адама Міцкевича у Варшаві, Польський інститут кіномистецтва, мережа кінотеатрів «Кінопалац».

СПАДЩИНА І МІФ ВІКТОРА ВАЗАРЕЛІ
Виставку творів угорсько-французького художника Віктора Вазарелі «Спадщина і міф Віктора Вазарелі» відкрито в Харкові в «ЄрмиловЦентрі», повідомляє i-pro.kiev.ua. Вона проходить за підтримки Посольства Угорщини в Україні й завдяки колекціонеру Тібору Чепеї. Жителі й гості міста зможуть побачити близько 100 творів художника (серіграфій, підписаних самим автором). Мета виставки — познайомити українську аудиторію з творчою спадщиною Угорщини, тим самим популяризуючи європейські культурні цінності.
На виставку відібрано роботи з різних періодів творчості митця, окремим експонатом колекції є колаж під назвою «Космос» — єдиний твір мистецтва, що побував у космічному просторі на борту космічного корабля «Союз Т-6» і на космічній станції «Салют-7» (1982).
Віктор Вазарелі — засновник оптичного мистецтва (оп-арт), народився в місті Печ (Угорщина). Після першої персональної виставки 1930 року переїхав до Парижа, де працював графіком і художнім консультантом у різних рекламних агентствах. Перша персональна паризька виставка відбулася 1944 року в галереї «Деніз Рене», навколо якої об’єдналася група авангардних художників.
також у паперовій версії читайте:
  • «ЗАПОВІДНИК ДУШІ» ЗАКЛИКАЄ БЕРЕГТИ ПРИРОДУ
  • «УКРАЇНСЬКИЙ ЕРОТИЗМ» ПОКАЖУТЬ У СТОЛИЦІ
  • PINCHUKARTCENTRE ПРЕЗЕНТУЄ «КИТАЙ КИТАЙ»
  • КНИГА ПРО ДІТЕЙ ЗАРОБІТЧАН
  • ЗЛАТУ ОГНЕВИЧ НА СЦЕНУ ВНЕСЕ ВЕЛЕТЕНЬ
  • ПРО СВІТ МОДИ З ПЕРШИХ ВУСТ
  • КАРТИНИ НА ДОЛОНІ
  • АЛЬТИСТ МАКСИМ РИСАНОВ ВИСТУПИТЬ У КИЄВІ
  • БІОГРАФІЮ ПОЛА МАККАРТНІ НАПИШЕ ФІЛІП НОРМАН

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».