Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
НОВА ПЕРЕМОГА ЛУЧЕСКУ
Знову не обійшлося без суддівських помилок у футбольному чемпіонаті України. І знову серед постраждалих — команда «Дніпро». Однак у вболівальників усе ж найголовнішим спогадом 23-го туру залишиться матч у Києві між «Динамо» та «Шахтарем».

Цей поєдинок команда Олега Блохіна не виграла. Донеччани реалізували майже все, що створили біля воріт Коваля. «Шахтар» краще тримав м’яч, пресингував, був мобільнішим в атаці. Тим не менш першими відкрили рахунок господарі. Після рикошету м’яч опинився в Ярмоленка, який розстріляв ворота П’ятова.
Через хвилину Тайсон міг поновити рівновагу, але після його удару м’яч влучив у поперечину воріт. Під завершення першого тайму «Шахтар» зумів зрівняти рахунок. Щоправда, гол вийшов скандальним. У моменті, коли був удар Мхітаряна та рикошет від ноги Сілви, суддя за правилами не давав вийти на поле Ярмоленку. Після цього кияни довго апелювали до арбітра.
У другому таймі команда Олега Блохіна мала ще кілька можливостей відзначитися, однак зробили це гості. Лише Ідейє втратив кілька шансів забити П’ятову. Спочатку Ідейє бив у порожні ворота, а влучив у поперечину, а пізніше з кількох метрів пробив також повз рамку воріт. Не забивши своїх м’ячів, «Динамо» отримало гол-відповідь. Провал на лівому фланзі захисту, де за всім спостерігав Селін і комбінація Шевчук — Едуардо — Мхітарян, призвела до відмінного удару останнього.
Аби посилити напад в останні хвилини гри, Блохін вирішив випустити на поле Безуса, який запам’ятався тільки ударом через себе. У цей період ближчими до успіху були футболісти «Шахтаря», проте переповнений «Олімпійський» голів більше не побачив. Тож донеччани збільшили свій відрив від «Динамо» до 19 очок і допомогли «Металісту» вийти на чисте друге місце.
За підтримки рідних трибун харків’яни здобули нелегку перемогу і повернули собі омріяну другу сходинку турнірної таблиці. І хтозна, як би закінчилося домашнє протистояння підопічних Мирона Маркевича з «Волинню», якби вже на 33-й секунді зустрічі Клейтона Хав’єр не зробив своєї справи! Ще не встигли всі глядачі зайняти свої місця на трибунах, як у першій же атаці Хосе Ернесто Соса шедевральною передачею вивів бразильця на побачення зі Старцевим — 1:0. Варто зазначити, що Хав’єр забиває третій матч поспіль.
До перерви гра «Металіста» з «Волинню» більше нагадувала забаву кота з мишею. Окрім навісів від Сімініна в руки Дишленковичу, гості взагалі нічого не створили. А той-таки Хав’єр перед самою перервою після виходу на побачення зі Старцевим відверто пробачив лучан за помилку в захисті.
Наприкінці першого тайму у Харкові посилився дощ, і тепер уже погода виконувала партію першої скрипки матчу. На важкому полі технічні латиноамериканці Маркевича позбулися можливості комбінувати, і гра прийняла доволі примітивний характер. Під завісу зустрічі «Волинь» створила щось на зразок навали, однак до вирішального удару справа так і не дійшла. Утім, господарі взяли своє. Завдяки цій перемозі «Металіст» набрав 49 очок і нині знову випереджає столичне «Динамо» на два очки.
Із приходом весни всі ті надії на омріяні медалі, які ще з осені прихильники «Дніпра» покладали на своїх улюбленців, невпинно тануть. Після «Кривбасу» та «Волині» черговий удар по амбіціях дніпропетровців нанесла полтавська «Ворскла». Звичайно, можна знову сказати, що в усьому винні арбітри матчу, які скасували чистий гол Селезньова за рахунку 0:1. Хоча провини з футболістів «Дніпра» ніхто не знімав. Бо якісь спалахи тієї гри, якій усі дивувалися у першій частині сезону, команда Рамоса демонструвала лише протягом кількох хвилин.
Загалом «Ворскла» виглядала не гірше за господарів. Гості не знітилися на старті, і вже на 20-й хвилині їхній гострий випад змусив помилитися Мазуха, який зрізав м’яч до власних воріт. Цього моменту команда Свистуна чекала 570 хвилин (саме стільки полтавські футболісти не могли вразити ворота суперників), і коли дочекалася, у «Ворскли» ніби виросли крила. Гості нав’язали «дніпрянам» силову боротьбу. А вже під завісу зустрічі добили суперника — Громов вискочив з-за спини Мандзюка та замкнув простріл Ребенка. Бразильський гол після комбінації Джуліано — Матеус — Джуліано вийшов досить красивим, але вплинути на результат матчу вже не міг.
Тож до вирішальних турів, де всі претенденти на єврокубки грають між собою, «Дніпро» підходить у поганому настрої — три матчі не знаючи смаку перемоги. І дуже хотілося б, щоб команда не пішла легким шляхом і не повісила всієї відповідальності на арбітрів, а знайшла причини у собі та спробувала їх виправити.
Львівські «Карпати» на виїзді зазнали нищівної поразки від донецького «Металурга». Колишня команда наставника «Карпат» чотири рази розписалася у воротах Мартіна Богатінова, а якщо б використала всі свої моменти, то рахунок міг би бути до непристойного розгромним. Свою перевагу над «Карпатами» донеччани втілили вже у перші хвилини, коли взяли м’яч під контроль. Гості теж намагалися не відсиджуватися в обороні, проте у «Металурга» краще діяли фланги і центр атаки, що і вилилося в забитий м’яч на 18-й хвилині.
Після провалу в обороні Мораеш вийшов на побачення з Богатіновим, обіграв його і відправив м’яч у сітку. Перший м’яч гостей не зламав — вони збільшили оберти, однак черговий провал у захисті став для «Карпат» фатальним. Другий м’яч, автором якого став невтомний Леонардо, львів’ян зламав насамперед психологічно, що і вплинуло на подальший розвиток подій.
«Металург» продовжував холоднокровно робити свою роботу і в результаті відправив у сітку воріт суперника ще два м’ячі. «Карпати» просто догравали зустріч, розуміючи, що шансів у них не залишилося. Із завданням не програти розгромно команда Ніколая Костова не впоралася.
Що стосується «Металурга», то після не дуже вдалого старту весняної частини сезону, в якому команда здобула лише одну перемогу, то цього вечора «Металург» показав, що дійсно претендує на Лігу Європи.

Результати матчів 23-го туру:
«Зоря» (Луганськ) — «Чорноморець» (Одеса) — 1:1
Голи: 0:1 — Фонтанелло (12), 1:1 — Хомченовський (34)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 0:1
Гол: 0:1 — Федорчук (41)
«Металург» (Запоріжжя) — «Арсенал» (Київ) — 0:0
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Ворскла» (Полтава) — 1:2
Голи: 0:1 — Мазух (20 авт.), 0:2 — Громов (83), 1:2 — Джуліано (90+1)
«Металіст» (Харків) — «Волинь» (Луцьк) — 1:0
Гол: 1:0 — Хав’єр (1)
«Металург» (Донецьк) — «Карпати» (Львів) — 4:0
Голи: 1:0 — Мораеш (18), 2:0 — Леонардо (29), 3:0 — Мораеш (55), 4:0 — Польовий (89)
«Таврія» (Сімферополь) — «Говерла» (Ужгород) — 0:2
Голи: 0:1 — Ле Таллек (11), 0:2 — Балафас (37)
«Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:2
Голи: 1:0 — Ярмоленко (10), 1:1 — Мхітарян (43), 1:2 — Мхітарян (75)
також у паперовій версії читайте:
  • МЕССІ ВРЯТУВАВ «БАРСЕЛОНУ» ДЛЯ ЛІГИ ЧЕМПІОНІВ
  • У РЕЙТИНГУ ФІФА УКРАЇНА НА 37 МІСЦІ
  • ВАЖКА АТЛЕТИКА: УКРАЇНКА ЗДОБУЛА «ЗОЛОТО» В ТИРАНІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».