Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
УКРАЇНА УВІЙШЛА ДО СПИСКУ КРАЇН ІЗ ВИСОКИМ РІВНЕМ ЛЮДСЬКОГО РОЗВИТКУ
У цьому списку наша країна посіла 78-е місце. Про це зазначається в доповіді про людський розвиток «Піднесення Півдня: людський прогрес у різноманітному світі», підготовленій Програмою розвитку ООН (ПРООН), передає Центр новин ООН.

«Відповідно до цього документа Білорусь, Росія і Казахстан — у списку країн із високим рівнем людського розвитку і посідають відповідно 50-е, 55-е і 69-е місце. У цій категорії — також Грузія, Україна, Азербайджан і Вірменія, які перебувають на 72-й, 78-й, 82-й і 87-й позиціях відповідно»,— зазначається в повідомленні.
Естонія, Литва і Латвія поміщені в категорію країн із найбільш високим рівнем людського розвитку — їм відведено 33-е, 41-е і 44-е місця відповідно. Туркменистан посів 102-е місце, майже на початку списку країн із середнім рівнем розвитку людського потенціалу. У цій групі Молдова та Узбекистан — на 113-й і 114-й позиції відповідно. У списку країн із середнім рівнем розвитку Киргизстан і Таджикистан, які поділяють 125-е місце.
До п’ятірки країн із найвищим рівнем людського розвитку ввійшли Норвегія, Австралія, США, Нідерланди та Німеччина. Список замикають Нігер, Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Чад і Буркіна-Фасо — країни з низьким рівнем розвитку людського потенціалу. У цій групі — 44 країни.
Від 1990 року ПРООН щорічно видає доповідь про людський розвиток. Документ містить дані про рівень життя і соціальної захищеності жителів різних країн, показники здоров’я, рівня освіти і культурного розвитку населення, стану злочинності, охорони навколишнього середовища, участі людей в ухваленні рішень. У дослідженні беруть участь 193 країни — члени ООН.

Укрінформ

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • В УКРАЇНІ РОСТЕ КІЛЬКІСТЬ НАСИЛЬНИЦЬКИХ ПРОТЕСТІВ
  • НАПРИКІНЦІ БЕРЕЗНЯ НАША КРАЇНА ПЕРЕЙДЕ НА ЛІТНІЙ ЧАС
  • ВЕСНА ПРИЙДЕ В УКРАЇНУ ЛИШЕ НА ПОЧАТКУ КВІТНЯ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».