Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
УКРАЇНА СТАЛА ТУРИСТИЧНО ПРИВАБЛИВІШОЮ
Наша країна піднялася на дев'ять місць у рейтингу туристичної конкурентоздатності, який складає Всесвітній економічний форум, повідомляє life.pravda.com.ua. Нині вона посіла 76 місце серед 140 країн, яких оцінювали під час рейтингування. Торік Україна була на 85 місці.

Сусіди України в цьому списку — Македонія (75 місце) і Албанія (77-е). Лідери рейтингу — Швейцарія, Німеччина, Австрія, Іспанія і Велика Британія. До першої десятки також потрапили США, Франція, Канада, Швеція та Сінгапур. Польща у списку — 42-га, Росія — 63-тя, Грузія — 66-та.
Критеріями у рейтингу Всесвітнього економічного форуму є 14 показників, які беруть із відкритих джерел. Серед них, зокрема, політична ситуація в країні, екологія, безпека, здоров'я і гігієна, пріоритетність туризму, інфраструктура, культурні та природні ресурси.

«КРИМСЬКА АТЛАНТИДА» ПРИЙМАТИМЕ ГОСТЕЙ
Наприкінці травня в Криму відкриють підводний туристичний об'єкт — античне місто Акра, що розташоване біля берегів Керченського півострова, повідомляє Укрінформ. Організатори пропонують оглядати його, коли там працюватиме археологічна експедиція. Дослідники покажуть знахідки і розкажуть про Акру. Екскурсії підводним містом, у якому збереглися оборонні стіни завтовшки в два метри і руїни будинків, проводитимуть до початку липня.
Акра існувала від кінця VI ст. до н. е до початку IV ст. н. е. Це був порт Боспорського царства, що не замерзав. Унаслідок опускання берега частина городища — шари IV ст. до н. е., в тому числі 30-метровий відрізок оборонної стіни, опинилися під водою. Акру називають «Кримською Атлантидою». Місто відкрили у 80-х роках минулого століття. Воно займає площу понад чотири гектари. Глибина моря, де залягають руїни, сягає 4,5 м. На глибині близько 7,5 м містяться залишки гавані.
також у паперовій версії читайте:
  • ФАКТ
  • СТОЛИЦЯ
  • ЕКСПО
  • ОСОБИСТОСТІ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».