Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ФУТБОЛЬНІ ГОЙДАЛКИ: «МЕТАЛІСТ» — ДРУГИЙ
В українській футбольній першості триває гонка за друге місце, яке восени дасть можливість виступати у найпрестижнішому європейському турнірі — Лізі чемпіонів. І майже кожного туру відбуваються зміни в турнірній таблиці серед команд, які претендують на срібні нагороди.

Ось і цього разу дніпропетровський «Дніпро» не зміг утримати другу позицію і поступився своїм місцем харківському «Металісту».
Запорізький «Металург» здобув четверте очко в чемпіонаті України. Підопічні Сергія Зайцева, незважаючи на патову ситуацію в турнірній таблиці, продовжують боротьбу за залікові пункти та налаштовуються на кожний матч, як на останню гру. Цього разу «під роздачу» потрапили львівські «Карпати», які досить непогано розпочали весняну частину чемпіонату. У поєдинку на «Славутич Арені» ініціативою володіли гості, проте у підсумку все завершилося бойовою нічиєю — 1:1. «Карпати» завдяки цій нічиїй піднялися на кілька сходинок угору, а от «металурги» продовжують перебувати на останньому місці.
Футболістам луцької «Волині», щоб приїхати на матч із «Зорею» вчасно, довелося скористатися автобусом та поїздом. І хоча перед поєдинком гравці «Волині» виглядали свіжими, вже після стартового свистка стало помітно, що команда розбалансована та робить багато помилок. На 18 хвилині матчу рахунок у зустрічі був 2:0 на користь господарів, що разом із довгою та важкою дорогою призвело до того, що волиняни поступилися. У другому таймі гості залишилися в меншості, тобто фактично приреченими на поразку. У підсумку матч завершився з рахунком 3:1, що дозволило «Зорі» піднятися на сьому сходинку в турнірній таблиці.
Непереможний «Чорноморець» зазнав поразки, а якщо точніше — розгрому. У ролі кривдників «моряків» виступив донецький «Шахтар». Варто зазначити, що одесити досить довго стримували наступ «гірників» і пропустили гол аж на 42 хвилині поєдинку. У другому таймі «Чорноморець» ще двічі виймав м'яча з власних воріт, натомість не зумів забити жодного. Цим поєдинком «Шахтар» довів, що «Чорноморець» нічим не відрізняється від решти українських команд, і йому ще зарано кидати виклик чемпіону України. Одеська команда впродовж останніх років дуже виросла, проте суботнє протистояння показало, що підопічним Романа Григорчука є ще багато над чим працювати.
Найбільшу кількість результативних атак глядачі змогли побачити в поєдинку «Таврії» проти донецького «Металурга». У сумі суперники забили аж сім м'ячів, що є досить рідкісним явищем у чемпіонаті України. Цікаво, що п'ять голів команди оформили вже в першому таймі, не даючи можливості футбольним уболівальникам хоча б на мить відвернути голову від поля. На 75 хвилині матчу Сергій Назаренко відзначився вирішальним взяттям воріт у протистоянні. Це дозволило підопічним Олега Лужного здобути важливу перемогу, завдяки якій «Таврія» набрала загалом 27 очок, зрівнявшись із донеччанами за кількістю залікових пунктів.
Усі весняні поєдинки «Арсенал» програв, і якщо в перших двох матчах суперниками «канонірів» були представники верхньої частини турнірної таблиці, то у 21 турі кияни зустрічалися з маріупольським «Іллічівцем», який є одним із лідерів. У цьому матчі столична команда була зобов'язана досягнути позитивного результату, але в підсумку все завершилося перемогою «Іллічівця» з рахунком 2:1, що й дозволило команді Миколи Павлова піднятися на шосту сходинку в заліковій таблиці чемпіонату України.
Перед грою проти «Ворскли» нападник киян Адмір Мехмеді заявив, що Олег Блохін підготував особливу тактику для гри «Динамо» та НСК «Олімпійський», про яку ми дізнаємося під час самого матчу. Якщо чесно, то нічого надзвичайного в діях киян не простежувалося. «Синьо-білі» активно розпочали матч, забили гол, проте згодом заспокоїлися, а в другому таймі й узагалі втратили ініціативу. З огляду на результат, безумовно, тактика Олега Блохіна принесла три очки, проте якщо проаналізувати гру киян, то ситуація була подібною до поєдинку проти «Кривбасу», в якому криворіжці вирвали нічию вже під кінець протистояння. Звісно, 1:0 — це не той рахунок, який би хотіли бачити глядачі НСК «Олімпійський», спостерігаючи за грою «Динамо».
«Дніпро» зазнав поразки на домашньому стадіоні від криворізького «Кривбасу». Злий жарт із «дніпрянами» зіграло вилучення Романа Зозулі, без якого команді довелося діяти впродовж усього другого тайму. Цікаво, що Зозуля отримав дві жовтих картки на рівному місці: першу — за апеляції до арбітра, а другу — за симуляцію. Однак з другим «гірчичником» можна посперечатися, адже на повторі було помітно, що гравець падає не картинно, а цілком природно.
Можливо, пенальті там і не було, проте й вилучати з поля за таке, мабуть, не варто. Проте «Дніпро» й у меншості діяв більш агресивно та небезпечно, і відсутність Зозулі позначилася лише у другій половині другого тайму. У підсумку команда Хуанде Рамоса поступилася з рахунком 1:2, що дозволило найближчим переслідувачам обігнати «дніпрян» у турнірній таблиці. Тепер дніпропетровці перебувають на четвертому місці, проте попереду ще дев'ять турів, і все ще не раз зміниться.
Гра харківського «Металіста» проти «Говерли» чимось нагадала поєдинок «Динамо» з «Ворсклою», в якому все вирішив один влучний постріл. Але у випадку з командою Мирона Маркевича не обійшлося й без фортуни. Голкіпер ужгородців міг відбити удар Хав'єра, проте припустився помилки, яка виявилася фатальною. Цікаво, що «Металіст» після відмінного виступу у груповому турнірі якось ніяк не може знайти свою гру у внутрішній першості. Так, команда здобуває перемогу за перемогою, хоча ми всі знаємо, як насправді можуть діяти гравці цієї команди і яких результатів вони можуть досягати у матчах з аутсайдерами.

Результати матчів 21-го туру:
«Металург» (Запоріжжя) — «Карпати» (Львів) — 1:1
Голи: 0:1 — Кополовець (10), 1:1 — Матеус (31)
«Зоря» (Луганськ) — «Волинь» (Луцьк) — 3:1
Голи: 1:0 — Олівейра (14), 2:0 — Олівейра (18, пен.), 2:1 — Савіч (34), 3:1 — Болі (70)
«Шахтар» (Донецьк) — «Чорноморець» (Одеса) — 3:0
Голи: 1:0 — Фернандіньо (42), 2:0 — Мхітарян (59), 3:0 — Адріано (73)
«Таврія» (Сімферополь) — «Металург» (Донецьк) — 4:3
Голи: 1:0 — Гуменюк (12), 1:1 — Нельсон (15), 1:2 — Нельсон (21), 2:2 — Гуменюк (34), 3:2 — Шиндер (43), 3:3 — Воловик (55, пен.), 4:3 — Назаренко (75)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Арсенал» (Київ) — 2:1
Голи: 1:0 — Окріашвілі (62, пен.), 1:1 — Аржанов (74), 2:1 — Окріашвілі (79)
«Динамо» (Київ) — «Ворскла» (Полтава) — 1:0
Гол: 1:0 — Віда (5)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 1:2
Голи: 1:0 — Канкава (33), 1:1 — Антонов (47), 1:2 — Дедечко (81)
«Металіст» (Харків) — «Говерла» (Ужгород) — 1:0
Гол: 1:0 — Хав'єр (69).
також у паперовій версії читайте:
  • ОСТАННІЙ ШАНС КОМАНДИ ФОМЕНКА
  • ФІГУРНЕ КАТАННЯ СТАТИСТІВ
  • БІАТЛОННИЙ ФІНІШ З ОЛІМПІЙСЬКИМ ПРИЦІЛОМ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».