Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ВИСТАВКА-ЯРМАРОК FINE ART UKRAINE
У «Мистецькому Арсеналі» (Київ) працює IV виставка-ярмарок FINE ART UKRAINE, повідомляє i-pro.kiev.ua. Вона традиційно демонструє живопис, графіку, скульптуру, фотографію, представляє спеціальні проекти, експозиції вітчизняних галерей і широку освітню програму.
Головний проект — виставка «Матч-пойнт-88: за мить до нового життя», яку курує О. Соловйов. Її присвячено життю та мистецтву в СРСР 1988 року, що було насичене різноманітними подіями — від візиту в СРСР президента США Р. Рейгана до справжньої істерії навколо масових сеансів гіпнозу А. Кашпіровського, від початку виведення радянських військ з Афганістану до першого знайомства радянських телеглядачів з «Рабинею Ізаурою» та ін.

У проекті представлені роботи як заслужених майстрів, так і художників, які того часу заявляли про свій талант на арт-сцені. Серед авторів — Т. Яблонська, В. Рижих, Г. Неледва, Т. Сільваші, О. Ройтбурд, М. Гейко, К. Реунов, С. Животков, Д. Фіщенко. У межах проекту представлена також паралельна фотодокументальна експозиція і добірка відеоматеріалів з розповіддю про події 1988-го.
Виставка триватиме до 24 лютого.

СВІТ «ЗСЕРЕДИНИ»
У столичному Музеї сновидінь відкрилася виставка унікальних фоторобіт «Зсередини», виконаних у техніці oil print, повідомляє moemisto.com.ua. Художники Олексій Буістов і Сергій Єфанов відродили у себе в майстерні архаїчний метод друку, що робить кожну фотороботу унікальною.
Техніка oil print, що з’явилася наприкінці ХІХ— початку ХХ ст., ґрунтується на несумісних властивостях води та олії. Це спосіб так званого контактного друку, коли фотонегатив щільно притискають до поверхні спеціально підготовленого «чутливого» паперу, внаслідок чого промені світла, які проходять через негатив, формують на його поверхні зображення.
Унікальність такого процесу полягає в тому, що роль світла не є кінцевою, як у класичній фотографії. Художник на етапі друку може суттєво змінити характер зображення, яке створило світло, застосовуючи той чи інший спосіб нанесення олійної фарби. На виставці представлені дві серії робіт: «Дзеркало гри» Олексія Буістова та «З царства Аїда» Сергія Єфанова.
Експозиція діє до 3 березня.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРЕМ’ЄРА «БАЯДЕРКИ» В НАЦІОНАЛЬНІЙ ОПЕРІ
  • НАЙВИЩА ВІДЗНАКА
  • НАЙКРАЩА ЄВРОПЕЙСЬКА ПРОЗА У США
  • ЗА СПІВАВТОРА — КОМП’ЮТЕР
  • ПОЛЬСЬКІ ВІРТУОЗИ ВИСТУПАТИМУТЬ В УКРАЇНІ
  • «ЗОЛОТИЙ ВЕДМІДЬ» ДІСТАВСЯ РУМУНАМ
  • ВІДВЕРТІ «ДЕФОРМАЦІЇ»
  • «КУРЧА» В PINCHUKARTCENTRE
  • 50 ВІДТІНКІВ СІРОГО ДЕНИСА ЧЕРНОВА
  • НОВИЙ АЛЬБОМ ЗЕМФІРИ
  • ГНУЧКІ СКУЛЬПТУРИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».